Kocaeli'de 2015 ulaşım yılı oldu

Büyükşehir, 2015 yılında güvenli ve konforlu ulaşımın temellerini attı

Kocaeli'de 2015 ulaşım yılı oldu

Büyükşehir, 2015 yılında güvenli ve konforlu ulaşımın temellerini attı

03 Ocak 2016 Pazar 12:18
Kocaeli'de 2015 ulaşım yılı oldu
Ulaşım imkanlarının konforlu ve rahat sağlanması için birçok projeye imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 240 adet doğalgazlı, çevreci, konfor ve güvenliğin üst düzeyde olduğu, bisiklet aparatlı, içerisinde kütüphane bulunan, ücretsiz wi-fi hizmeti sunan, manuel yolcu rampalı, engelli vatandaşlar için sesli uyarı sistemi (durakları, duraklara yaklaşıldığını ve güzergahları söyleyen) olan otobüsü filosuna kattı. 
 
ÇEVRECİ DOĞALGAZLI OTOBÜSLER
2023 Ulaşım Master Planı çerçevesinde toplu taşımada büyük bir dönüşüm ve değişimi başlatan Büyükşehir Belediyesi, CNG (sıkıştırılmış doğalgaz ) yakıt sistemli, klimalı ve tam alçak tabanlı otobüsler ile hem çevreci hem de modern ulaşım çağını başlattı. Büyükşehir Belediyesi, çevreci, engelli binişine uygun araçlar ile modern ve kaliteli ulaşım hizmeti sunuyor.  Doğalgazlı otobüsler için Körfez ve Gebze ilçelerinde 2 adet garaj yapılıyor. Körfez ve Gebze ilçelerindeki garajlarda doğalgazlı otobüslerin ikmalinde kullanılmak üzere CNG Dolum Tesisi kuruluyor.

ÜCRETSİZ Wİ-Fİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı, 2015 yılı faaliyetleri kapsamında, 39 belediye otobüsü ve iki deniz ulaşım vapuru olmak üzere 41 toplu taşıma aracında seyahat eden yolcuların ücretsiz yararlandığı wi-fi hizmeti faaliyete geçirildi. Durak yakınlarında, güneş enerjisi ile çalışan telefon şarj etmeye ve ücretsiz wi-fi hizmeti sunan akıllı direkler konuldu. 40 adet yolcu bilgilendirme sistemli durak kuruldu.

20 YENİ HAT OLUŞTURULDU
Kent genelinde 20 yeni hat oluşturuldu. 4 kooperatifin birleşmesi sağlanarak tek çatı altında çalışmaları sağlandı. Halk otobüsü, servis ve taksi araçlarına yönelik 7.000 adet uygunluk denetimi yapıldı. Yeni P plakalar ihaleye çıkarılarak satışa sunuldu. Özel halk otobüsü, servis araçları ve ticari taksi gibi toplu taşıma araçlarının Ticari Taşıt Tahsis Belgesi, Güzergah İzin Belgesi, ruhsatlandırılma işlemleri yapıldı. Tüm toplu taşıma araçlarına yolcu güvenliği ve meydana gelen sorunların çözümünde yardımcı olabilmesi için kamera takma zorunluluğu getirildi. İç ve dış kameralarla, araçlar 24 saat takip edilebiliyor.

83 BİN 147 SEYAHAT KARTI VERİLDİ
Toplu Taşıma Daire Başkanlığı tarafından, ulaşım web sitesi 
www.e-komobil.com hayata geçirildi. 2000 belediye, özel halk otobüsü, servis ve taksi şoförüne eğitim verildi. Teorik ve uygulamalı simülasyon eğitimleri yapıldı. 83 bin 147 adet seyahat kartı düzenlenerek vatandaşlara verildi. 
Deniz ulaşımında günlük 80 sefer sayısı ile ortalama günlük 1600 yolcu taşındı. Çalışma saatleri dikkate alınarak yaz ve kış uygulamaları yapıldı. Mehtap ve Ada turları düzenlendi.

AKILLI BİSİKLETLERE YOĞUN İLGİ
Kocaeli Akıllı Bisiklet Sistemi(KOBİS) kurularak, istasyon sayısı kısa sürede 18'e yükseltildi. 2015 yılı içerisinde 50.000 akıllı bisiklet kullanım sayısına ulaşıldı. 7 adet otopark ruhsatı verilerek 112 adet otopark, 5 adet çekici ruhsatı verilerek 30 adet çekici sayılarına erişildi.

Son Güncelleme: 04.01.2016 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38