Kocaeli'nde askeri helikopter düştü

Şehit Astsubay Üstçavuş Öğüt'ün Gölcük ilçesindeki evinde yas var

Kocaeli'nde askeri helikopter düştü

Şehit Astsubay Üstçavuş Öğüt'ün Gölcük ilçesindeki evinde yas var

13 Ekim 2014 Pazartesi 15:47
Kocaeli'nde askeri helikopter düştü
 Öğüt'ün kayınpederi Barış: "Vatanımız ve milletimiz için her konuda birlik ve beraberlik içinde olacağız" 
Kartepe ilçesi Karaardıçlı mevkisinde, "S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt'ün Gölcük ilçesindeki evinde üzüntü yaşanıyor.

İpekyolu Mahallesi Dicle Sokak'taki evde taziyeleri kabul eden Öğüt'ün kayınpederi Hasan Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Kızı Edanur'un yıkıldığını belirten Barış, "Bu da Allah'ın takdiri, vatan için göreve çıkıp gidenler, şehit oluyorlar. Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Bunun için sabırlı olacağız. Vatanımız ve milletimiz için her konuda birlik ve beraberlik içinde olacağız" dedi.

Türk milletinin gelişmesini ve ilerlemesini çekemeyen güçlerin bulunduğunu ifade eden Barış, şöyle konuştu:

"Her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkmaya çalışanlar var ama biz millet olarak el ele verecek, birbirimizi seveceğiz. Birbirimizi sevdiğimiz müddetçe Allah'ın emirlerine sımsıkı sarılır, vatanımız ve milletimizi için böyle insanlar yetiştirirsek, bize bir şey olmaz. Bugünlerde çok karışıklık var. Olay çıkaran, ortalığı yıkanlar var. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe, Türkiye hiçbir zaman kimsenin emri altında olmayacaktır. Acımız büyük, şehitlerimiz var. Allah şehitlerimize rahmet eylesin."

Damadının iki erkek çocuk babası olduğunu dile getiren Barış, "Bir yaşındaki torunum sabah kalktığında 'baba' diyerek yatağından fırladı. Diğer torunum ise 3 yaşında" diye konuştu.

Barış, damadının Kocaeli'nde düzenlenecek törenin ardından Eskişehir'de defnedileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan sokakta temizlik çalışması yapan Gölcük Belediyesi ekiplerince taziye çadırı kuruluyor.

Konya'ya eğitim amaçlı uçuş için Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra telsiz irtibatı kesildiği belirtilen askeri helikopterin bulunması için çalışma başlatılmış, helikopterin enkazına Karaardıçlı mevkisinde ulaşılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı, Dz. Plt. Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz. Plt. Ütğm. Çağrı Ceyhan, Rad. Astsb. Kd. Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb. Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğunu açıklamıştı.

Son Güncelleme: 14.10.2014 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38