banner28
banner23
banner36

Kocaeli’nin 30 yıllık trafik ve lojistik ana planı

Büyükşehir Belediyesi, 2053 Kocaeli Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı ve Lojistik Ana Planının Güncellenmesinde sona yaklaştı

Kocaeli’nin 30 yıllık trafik ve lojistik ana planı

Büyükşehir Belediyesi, 2053 Kocaeli Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı ve Lojistik Ana Planının Güncellenmesinde sona yaklaştı

16 Ocak 2023 Pazartesi 08:34
Kocaeli’nin 30 yıllık trafik ve lojistik ana planı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “2053 Kocaeli Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı ve Lojistik Ana Planının Güncellenmesi” işinde sona yaklaşılıyor. Mevcut verilerin ayrıntılı şekilde işlenmesi ve ulaşım talep tahmin modelinin güncellenmesi ile Kocaeli’nin önümüzdeki 30 yılda trafikte yaşayabileceği öngörülen darboğazlar saha incelemeleriyle tespit edildi.

MEVCUT VERİLER GÜNCELLENECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımları, lojistik merkezler, ulaşım modlarının entegrasyonu, lojistikte maliyetlerin düşürülmesi, yeşil enerji ve emisyon azaltımı konuları başta olmak üzere ele alındığı “Kocaeli Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı ve Lojistik Ana Planının Güncellenmesi” çalışmasında sona gelindi. Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışma kapsamında; mevcut verilerin güncellenmesi, sürücü, yolcu, yaya, bisikletli kullanıcı anketlerinin yapılması, karayolu kenarı sürücü anketlerinin yapılması, ağır vasıta odak sayım ve sürücü anketlerinin yapılması, karayolu hız etütlerinin yapılması, belirlenen kesit noktalarında doluluk ve sayım yapılması, Ulaşım Ana Planı Talep Modelinin Güncellenmesi çalışmaları tamamlandı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ OLUŞTURULDU

Kocaeli Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı kentteki ulaşımın tüm modülleriyle ilgili analiz yapmakta ve çözüm önerileri sunmakta. Bu kapsamda Kocaeli genelinde insanların emniyetli ve etkin bir şekilde hareketini sağlayan bütün ulaşım modları ile ilgili değerlendirme ve analiz çalışmaları sahada yapılıyor. Toplum karakterine, sosyo-kültürel etkilere ve doğal kaynaklara duyarlı bir ulaşım sistemi,  ekonomik büyümeyi destekleyen ve gelişim ve büyümeden kaynaklanan talepleri öngören sürdürebilir bir ulaşım sistemi öngören bu çalışmada otopark, karayolu, toplu taşıma, bisiklet ve yaya yollarının hepsiyle ilgili yeni kararlar alınması hedefleniyor.

BİR SENELİK SAHA ÇALIŞMASI

Bir senelik çalışmanın sonuna yaklaşılırken Kocaeli’nde yaşanması öngörülen darboğazların çözümü için farklı senaryolar oluşturuldu. Ulaşım Dairesi Başkanlığı teknik ekibi ve yüklenicinin katıldığı toplantılarda bu senaryolar üzerine bilgi alışverişi yapıldı. KUAP ile sürdürülebilir çözümleri hayata geçirerek Kocaeli ulaşımına en yüksek katkıyı sağlamak ve gelecek nesillere de yaşanabilir bir kent bırakmak hedefleniyor.

AYGM ONAY SÜRECİ

“Kocaeli Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı ve Lojistik Ana Planının Güncellenmesi” kapsamında Ulaşım Ana Planı ve Lojistik Ana Planı model verileri imar planlarına uygun şekilde ve sahadan elde edilen veriler ışığında güncellenerek ulaşım modlarının modelde test edilmesiyle final raporları oluşturulacak. Sürdürülebilir Ulaşım Yatırımlarının 2053 Vizyonu için Kocaeli’nin önemli bir bilgi kaynağı olacak şekilde hazırlanan raporların son teslimleri idareye gönderildikten sonra AYGM Onay Sürecinin Takibi ve Gerekli Revizyonların yapılması süreci başlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü(AYGM) onayının takibi yüklenici tarafından gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38