banner28
banner23
banner36

KOCAELİ’NİN ÖZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAKLAR

Kocaeli Kent Konseyi bünyesinde kurulan Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu çalışmalarına başladı.

KOCAELİ’NİN ÖZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAKLAR

Kocaeli Kent Konseyi bünyesinde kurulan Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu çalışmalarına başladı.

24 Ekim 2019 Perşembe 21:20
KOCAELİ’NİN ÖZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAKLAR

Kocaeli’nin öz kültürünü araştırmak, kültürel mirasını korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, Nermin Aydın Başkanlığında kurulan ve ilk toplantısını Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm’ün katılımıyla gerçekleştiren Çalışma Grubu üyeleri hızla çalışmalara başladı. Kocaeli’nin yerli halkının yoğunlukta yaşadığı Taşköprü’deki köyleri ziyaret eden çalışma grubu üyeleri, Himmetli ve Karakadılar Köyü’ne giderek, köy sakinleri ile görüştü. Tarihe tanıklık eden, kültürlerini yaşatmaya çalışan köy sakinleri ile bir araya gelen çalışma grubu üyeleri, sosyal yaşamdan, kültürel yaşama, geçim kaynaklarından hayvancılığa kadar birçok konuda bilgi aldılar. 

Köy sakinlerinin de ilgiyle karşıladığı çalışma grubu üyelerine Kocaeli’nin yöresel yemeklerinden biri olan mancarlı pide ikram edildi. Düğün, sünnet ve benzeri eğlence içerikli cemiyetlerde dabruka ve zurna gibi çalgı aletlerinin çalındığını, kasap, çiftetelli, develi oyun ve mor koyun oyunu gibi çeşitli yerli oyunların oynandığına dikkat çeken köylüler, çalgılar eşliğinde oyunlarını sergilediler. Köy sakinlerinin düğünlere nasıl davet edildiği konusu üzerinde duran Çalışma Grubu Başkanı Nermin Aydın, düğün sahibinin Türk Bayrağı eşliğinde gezdiğini söyleyerek, düğüne katılamayacakların hediyelerini bayrağın direğine astıklarını ifade etti. Giyim kuşam kültürü hakkında bilgi alan çalışma grubu üyeleri,  kadın ve erkek giysilerinin doğal el yapımı kumaşlardan oluşturulduğu bilgisine ulaştılar. Atalarından kalan kıyafetleriözenle saklayan köy sakinleri, çalışma grubu üyelerine yöresel kıyafetleri göstererek incelemelini sağladılar. 

Kocaeli’nin yerli halkının yaşadığı bölgeleri ziyaret etmeye devam edeceklerini söyleyen Çalışma Grubu Başkanı Nermin Aydın, öncelikli amaçlarının Kocaeli’nin kültürel zenginliklerinin tanıtılması olduğunu söyledi. Ülkemizin sanayi ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Kocaeli’nin sadece bu yönüyle değil, doğal ve kültürel güzellikleri ile de bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Nermin Aydın, bu konuda bilgisi olan, kendilerini yönlendirmek isteyen kişilerle her zaman görüşmeye hazır olduklarını belirterek, çalışma gruplarına davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38