banner28
banner23
banner36

Kocaeli'nin trafiği Büyükşehir'in takibinde

Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın Sinyalizasyon Kontrol Merkezi ile trafik 7/24 takip ediliyor

Kocaeli'nin trafiği Büyükşehir'in takibinde

Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın Sinyalizasyon Kontrol Merkezi ile trafik 7/24 takip ediliyor

06 Aralık 2015 Pazar 12:21
  Kocaeli'nin trafiği Büyükşehir'in takibinde
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 2009 yılında kurulan Sinyalizasyon Kontrol Merkezi ile kentin trafiğinde etkili çalışmalar gerçekleştiriliyor. Büyükşehir'in merkezinden ana arter ve kavşaklarda yer alan sinyalizasyon sistemlerinin, en verimli şekilde çalışması ve trafik akışının sağlanması gerçekleştiriliyor.

 

KALİTELİ HİZMET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışma ile sahip olduğu kalifiye insan gücü ve dünyanın gelişmiş kentlerindeki modern ve yeni nesil teknolojik uygulamaları kente taşıyarak, mevcut ulaşım sisteminin daha etkili kullanımını sağlıyor. Yapılan çalışma ile kentin trafikteki anlık değişimleri dikkate alarak etkin olarak yönetim ve denetim gerçekleşiyor.

 

7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Sinyalizasyon Kontrol Merkezi, 7 gün 24 saat çalışma gerçekleştiriyor. Işığı yanmayan, yanma süreleri değişen ya da herhangi bir sorun yaşanan sinyalizasyonlar, merkezde kurulu olan ekranlardan anında görülüyor. Arızanın yeri ve sebebini sorunu giderecek olan ekibe bildiren Sinyalizasyon Kontrol Merkezi, arıza noktasına varış ve arızanın giderilmesi sürecini de yakından takip ediyor. Arızanın giderilmesiyle son kontrollerini yapan merkez, son olarak sinyalizasyon sistemini olağan çalışma durumuna getiriyor.

 

GPRS MODEM TABANLI ALT YAPI

Sinyalizasyon Kontrol Merkezi'nde birbirine yerel ağ ile bağlanmış olan bilgisayarlar ile Sinyalize Kavşak Yönetim Programları trafiğin daha etkin yönetimini sağlıyor. Merkezde mikro işlemci tabanlı sinyalize kavşak sistemi ve diğer alt sistemlerden sayısal veri alınması ile GPRS modem tabanlı iletişim alt yapısı sağlanıyor.

 

178 ADET KAVŞAK KONTROL ALTINDA

Kocaeli genelinde 178 adet sinyalize kavşak, sinyalizasyon kontrol merkezi tarafından gerçek zamanlı olarak yönetilmekte ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Sinyalize kavşakların bir kısmı ve bağlı olduğu trafik akış kolları, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi(KGYS) tarafından Sinyalizasyon Kontrol Merkezi'ne alınan 160 sabit kamera görüntüsü ile izlenip, gün içinde oluşumlar değerlendirilerek çalışma programları üretiliyor.

 

 

Son Güncelleme: 06.12.2015 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38