Kocaeli’yi Çanakkale ruhu sardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi

Kocaeli’yi Çanakkale ruhu sardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi

18 Mart 2014 Salı 09:59
Kocaeli’yi Çanakkale ruhu sardı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla “Çanakkale Bir Destandır” konulu  program düzenledi. Anma etkinliğine Serdar Tuncer şiirleriyle Cihan Yıldız da söylediği Çanakkale türküleriyle damga vurdu.

 

YOĞUN KATILIM

SDKM’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Gençlik Spor il Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları katıldı. Salon tıklım tıklım dolduğu için fuaye alanına da barkovizyon kuruldu. 

 

BUGÜNÜN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Başkan Nevzat Doğan günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yaptı. Doğan, “Bugün huzur içinde yaşıyorsak bunu Çanakkale şehitlerine borçluyuz. Üzerimizde başka bir milletin şunu yap bunu yap dediği bir baskı yok. Bugünümüzün kıymetini bilmeliyiz.”dedi.

 

DUYGU DOLU ANLAR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organize ettiği anma gecesinde Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız muhteşem bir konser verdi.  “Çanakkale Geçilmez” şiiriyle programını başlatan Tuncer’e Yıldız da Çanakkale türküsüyle eşlik etti. İkilinin buğulu sesinden çıkan destan cümleleri salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

 

10 KITA DA AYAKTA OKUNDU

Serdar Tuncer programını İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak tamamladı. Tuncer’e salondakiler ve doluluk nedeniyle fuaye alanında barkovizyondan programı takip edenler de ayakta eşlik etti. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını  programa katılan 7’den 70’e herkes ayakta  okudu. 

 

ÇANAKKALE SERGİSİ VE ASKER ÇOCUKLAR

Programın sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız’a çiçek takdim etti. Diğer yandan salonda olduğu kadar Çanakkale ruhu tüm binada da yaşatıldı. Dönemin asker kıyafet ve teçhizatlarıyla Bilgi Evi öğrencileri gelen konukları selamladı. Fuaye alanında da Çanakkale Savaşı’nı anlatan fotoğraf ve tarihi bilgilerin yer aldığı sergi açıldı.

 

Son Güncelleme: 18.03.2014 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38