banner28
banner23
banner36

Konuk bakan, Kocaelili yatırımcıları, Makedonya’ya davet etti

Başkan Büyükakın, Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan’ı makamında ağırladı.

Konuk bakan, Kocaelili yatırımcıları, Makedonya’ya davet etti

Başkan Büyükakın, Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan’ı makamında ağırladı.

13 Kasım 2019 Çarşamba 19:49
Konuk bakan, Kocaelili yatırımcıları, Makedonya’ya davet etti

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan’ı makamında ağırladı. Kuzey Makedonya hükümetinde tek Türk asıllı Bakan Hasan’ı ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, konuk bakana Kocaeli hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha ileri taşımak için gayret ettiklerini belirten Bakan Hasan, Kocaelili yatırımcıları Makedonya’ya davet etti

“HER DAİM DESTEĞİNİ HİSSEDİYORUZ”

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak Türkiye ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduklarını dile getiren konuk bakan Elvin Hasan, gerek Türkiye’deki gerekse Kocaeli ve çevre illerdeki göçmenlerin, iki ülke arasındaki ilişkilere sunduğu katkının önemine de değindi. Resmi programları nedeniyle Kocaeli’deki iş dünyasıyla da bir araya geleceklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ifade eden Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, “Bağımsızlığımızı ilk tanıyan ülke Türkiye’dir. Her daim desteğini hissediyoruz. Ne zaman sıkıntı yaşasak Türkiye bizim yanımızda oldu.  NATO üyeliğimiz tamamlanmak üzeredir. Bu sayede Kuzey Makedonya Cumhuriyeti NATO’nun otuzuncu üyesiolacaktır” şeklinde konuştu. 

“GEBZE'DEN İKİ YATIRIMCI ÜLKEMİZDE”

Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerinin de başlayacağı bilgisini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile paylaşan konuk Bakan Elvin Hasan, Türkiye ile 1991 yılından itibaren iyi ilişkilerinin sürdüğünü kaydetti. "Türkiye'nin desteğini hisseden bir ülkeyiz" diyerek açıklamalarını sürdüren bakan Hasan, “Kocaelili yatırımcılar da şu anda Makedonya’ya yatırım yapmaya başladı. Daha çok yatırımcıyı ülkemize davet ediyoruz. Gebze'den iki yatırımcı ülkemizde faaliyetlerini sürdürüyor. Ekonomik alanların haricinde sosyal, kültürel ve gençlik alanlarınında da çalışmalar gerçekleştireceğiz. Türkiye ile olan kadim bağlarımızı çok iyi biliyoruz. Yatırımlar için gerekli teşvikler de hazır durumdadır” ifadelerini sarf etti. 

“KATKI SUNMAYA HAZIRIZ”

Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan’ın ziyareti sırasında iki ülkenin geçmişine dair değerlendirmelerde bulunan ve yerel yönetimler olarak ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sunmaya hazır olduklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Özellikle yatırımcı çekme noktasında firmalar üzerinden karşılıklı görüşmelerin yapılması çok faydalı olacaktır. Sektörler ve firmalar üzerinden teşviklere göre yapılacak planlamada yeni yatırımcıların karşılıklı hayat bulması da sağlanabilir. Bunun yanında Türkiye ve Makedonya’nın resmî kurumları arasında kurulacak iş birlikleriyle yerel yönetimler bir partner olarak daha faydalı olacaktır. Özellikle TİKA ile kurulacak iş birliklerini de çok önemsiyorum” diyerek özlerini tamamladı. Ziyaret karşılıklı yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 14.11.2019 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38