Körfez manzarasında şelale keyfi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gazanfer Bilge Bulvarı’nda yaptığı eşsiz Körfez manzarasına sahip yapay şelaleyi halkın hizmetine sundu

Körfez manzarasında şelale keyfi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gazanfer Bilge Bulvarı’nda yaptığı eşsiz Körfez manzarasına sahip yapay şelaleyi halkın hizmetine sundu

20 Mart 2014 Perşembe 13:42
Körfez manzarasında şelale keyfi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerek kente görsel bir zenginlik sunması, gerekse eşsiz Körfez manzarasından vatandaşların faydalanması için Gazanfer Bilge Bulvarı’nın yüzüncü metresindeki kayalık alana yaptığı şelale ve seyir tepesinin açılışı gerçekleştirildi.

 

HERŞEYİN EN GÜZELİ

Açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve bölge sakinleri katıldı. Başkan Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada “Halkımızın gönlünden geçeni gerçekleştiriyoruz. İnsanımızın güzel bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. Bu güzellikler stresimizi azaltır, bize yaşam enerjimizi verir. O nedenle bu kente her şeyin en güzelini yapacağız”dedi.

 

NAMAZGAH’TAN AĞUSTOSTA SU VERİLECEK

Kış aylarında yağışların az olmasına rağmen kentin susuzluk problemi yaşamadığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu “Tedbirlerimizi aldık. B planımızı devreye soktuk. Sıra C planında. Göreve geldiğimizde içmesuyunda kayıp kaçak oranı yüzde 72’ydi. Bugün yüzde 32’lere indirdik. Altyapımızı yenilenerek bunu gerçekleştirdik. Temiz suyumuzu kaybetmemek için 500 milyon liralık yatırım yaptık. Hedefimiz 200 milyon lira gibi bir yatırımla bunu yüzde 22’ye indirmek”diye konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra Namazgah Barajı’ndan da Derice ve Körfez’e Ağustos ayında su vermeye başlayacaklarının altını çizdi.

 

AVRUPA DEVLER LİGİ

Başkan Nevzat Doğan da İzmit’in şelaleyle birlikte güzelliğine güzellik katıldığını belirterek “10 yıl önce kokan, su basıp kayıklarla caddeleri geçmek zorunda kaldığımız, işçilerin maaşlarını alamadığı bir kent vardı.  Bugün mavi bayraklı denizi, yeşil alanları ile tarihine sahip çıkan bir kent imajına ulaştık. Şehrimiz şimdi daha büyük hedeflerin peşinden koşuyor. Avrupa devler liginde yerini almak için çalışmalar yapıyor”dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle birlikte şelale hizmete açıldı.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİ ARASINDA

 

Erenler Şelalesi, 1000 metreküp su kapasiteli, 25 metre yüksekliğinde 50 metre uzunluğunda. Türkiye’nin en büyük yapay şelalelerinden biri olma özelliği taşıyan şelalenin en dikkat çeken yanı ise eşsiz Körfez manzarası. Çevresinde kamelyalar, kafeterya, spor tesisi, aydınlatma ve bitkilendirme de yapılan şelale sesiyle dinlendirirken vatandaşlara şehrin manzarasını kuş bakışı izleme keyfi de yaşatacak.

 

Son Güncelleme: 20.03.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38