banner28
banner23
banner36

‘’Kornasız Gün’’e Büyükşehirden destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret eden Toyota Grup yetkilileri Kornasız Gün projelerini anlattı

‘’Kornasız Gün’’e Büyükşehirden destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret eden Toyota Grup yetkilileri Kornasız Gün projelerini anlattı

14 Ekim 2015 Çarşamba 13:30
‘’Kornasız Gün’’e Büyükşehirden destek

Toyota Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Umut Kır ve Toyota Plaza Kaya Genel Müdürü Mehmet Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti. Toyota Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Umut Kır, “Korna Çalma Huzurumu Çalma” projeleri tanıttı. Umut Kır, Toyota olarak trafikte gereksiz yere çalına kornanın ortaya çıkardığı gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla 2015 yılında “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sosyal sorumluluk projesini başlattıklarını ifade etti. Başkan Vekili Özak da projenin önemli olduğunu ve desteklediklerini söyledi. 

 

KORNASIZ GÜN

Umut Kır, “Korna Çalma Huzurumu Çalma sloganıyla yola çıktığımız projemizde farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli iletişim faaliyetlerini uygulamaya koymaktayız. Üniversite sınavlarının yapıldığı mart ve haziran aylarını kornasız gün ilan ettik. 26-27 Kasım tarihlerinde TEOG sınavı yapılacak, biz bu günü de kornasız gün ilan etmek istiyoruz. Bu konuda halka ulaşmak için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğini aldığımız projemizin kamu spotu farklı kanallarda yayınlanıyor” dedi.

 

EĞİTİME KATKI

Bu çalışmayla çocukların eğitimine bir nebze katkıda bulunmak istediklerini belirten Kır, şunları söyledi: “İnsan sağlığına olumsuz etkilerinin yanında korna çalmanın toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğunun altının çizildiği uzun soluklu sosyal sorumluluk projesinde amacımızı korna gürültüsünün oluşturduğu çevre kirliliğinin önüne geçerek, trafikte sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak olarak belirledik. Projemizi ülke geneline yaygınlaştırma amacındayız.”   

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN PROJEYE DESTEK

Korna çalmanın ülkelerin genel gelişmişliği ile alakalı olduğunu dile getiren Başkan Vekili Zekeriya Özak, “İnsan neden korna çalar diye düşündüğünüzde yanlış hareket yapan bir sürücüyü uyarmak için veya kendine yol açmak için çalar. Baktığınızda işin içinde eğitim var, trafik kurallarına uymamak var. Dolayısıyla genelde gelişimin de bir göstergesidir korna çalmak. ‘Korna Çalma Huzurumu Çalma’ çok önemli bir proje. Bazı ülkelerde korna çalmanın yasak olduğunu hatta arabalardan kornaların söküldüğünü biliyoruz. Bu Büyükşehir’le birlikte Valiliğin ve Emniyet Müdürlüğümüzün fiili tedbirler almasını gerektiren bir konu. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi destekliyoruz. Şehirlerimizin gürültülü şehirler olmaması gerekiyor. Gürültü insan sağlığını olumsuz etkilediği gibi inanların yaşam konforunu da bozuyor. İnsanlar gürültüden yorulabiliyor. İnsanlarımızın daha sakin bir şehirde yaşaması için ‘Korna Çalma Huzurumu Çalma’ önemli bir proje” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 14.10.2015 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38