KOSKEM’den hafta sonu uyarısı

KOSKEM hafta sonu etkili olacak yağışlı hava ve fırtınada denize dikkatli girmeleri konusunda vatandaşları uyardı

KOSKEM’den hafta sonu uyarısı

KOSKEM hafta sonu etkili olacak yağışlı hava ve fırtınada denize dikkatli girmeleri konusunda vatandaşları uyardı

21 Ağustos 2015 Cuma 11:17
KOSKEM’den hafta sonu uyarısı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Kocaeli Su Kazlarını Engelleme Merkezi(KOSKEM) yetkilileri, hafta sonunda Karadeniz sahilinde ve İzmit Körfezi’nde denize girmek isteyen tatilcileri uyardı. Hafta sonunda bölgemizi etkisi altına alacak olumsuz hava koşullarının denizlerimizi de etkileyeceğini ifade eden KOSKEM yetkilileri, vatandaşları özellikle Karadeniz sahillerinde cankurtaranların olmadığı alanlarda denize girmemeleri yönünde uyardı.
 ÖNEMLİ UYARI!
KOSKEM, hafta sonunda denize girecek vatandaşlarımızın özellikle cankurtaranlık hizmeti verilen plajları tercih etmelerini, denizin dalgalı olduğu zamanlarda asla denize girmemelerini ve plajlarda görev yapan cankurtaranların uyarılarını dikkate almaları konusunda uyarıda bulundu.
HAFTANIN YEDİ GÜNÜ
KOSKEM haftanın yedi günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmesi için 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti haftanın 7 günü Kandıra; Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı, Karamürsel; Altınkemer ve Darıca-Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajı’nda verilmeye başlandı.
100 ADET UYARI TABELASI
KOSKEM ekipleri tarafından, görev yapılan sahiller ile İzmit Körfezi, Sapanca Gölü ve ayrıca Ömerağzı, Kefken, Kerpe, Kovanağzı, Babalı-Dikili, Uzunkum, Lahana koyu bölgelerinde, denize girecek vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak ve boğulma vakalarının önüne geçmek için toplam 100 adet uyarı tabelası ve 100 adet ipleriyle beraber can simidi konuldu. Sahillerdeki birçok bölgeye de emniyet şeritleri (mantarlar) çekilerek, Karadeniz’in yapısıyla ilgili tehlikeli olan rip akıntısı (çeken akıntı) ile ilgili uyarıcı tabelalar yerleştirildi

Son Güncelleme: 21.08.2015 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38