KOTO 'da Yönetim istifa etsin gerginliği

Kocaeli Ticaret Odası’nın temmuz ayı olağan meclis oturumu yapıldı. Melis Başkanı Bülent Karagöz’ün katılmadığı meclis başkanlığını başkan vekili İsmail Uslu yönetti.

KOTO 'da Yönetim istifa etsin gerginliği

Kocaeli Ticaret Odası’nın temmuz ayı olağan meclis oturumu yapıldı. Melis Başkanı Bülent Karagöz’ün katılmadığı meclis başkanlığını başkan vekili İsmail Uslu yönetti.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 13:07
 KOTO 'da Yönetim istifa etsin gerginliği
 KOTO 'da Yönetim istifa etsin gerginliği

'Meclis yeni yönetim seçsin'KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın cezaevinde olması dolayısıyla meclis oturumunda istifalar gündeme geldi. Meclis üyelerinin bir kısmı yönetimin istifası isterken bir kısmı da meclisin istifasını istedi

 FETÖ / PDY’nın darbe teşebbüsü yapmasında bulunması sonrasında KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın tutuklanmasına karar verilmiştir. Özdağ olmadan ilk meclis oturumunda KOTO yönetimini Başkan Vekili Zihni Yılmaz tarafından temsil edildi.  

Meclis Başkanı Uslu “15 Temmuz gecesi milli iradeye karşı müdahale edilmek istenmiştir. Cumhurbaşkanımızı öldürmeye kalkılmıştır. Ülkemizin kilit noktalarına, damarlarımıza kadar inmiş şerefsiz FETÖ ve onun yardakçıları yaptıklarını ödeyeceklerdir” dedi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından TOBB yönetimi tarafından hazırlanan 15 Temmuz bildirisi meclis salonunda okutuldu.

 

KOTO Başkan Vekili Zihni Yılmaz “Faaliyet raporsu sizlere gönderilmiştir. Bunun üzerine konuşmayacağım. 15 Temmuz akşamı darbe girişi olmuştur. Yapılmak istenenlere karşı kahramanlarımız çıktı. FETÖ tarafından alçekçe ve kahpece saldırı teşebbüsünü milletimiz önledi. Milletimiz kendi iradesine sahip çıkmıştır. Ortaya çıkan darbe girişimine ilk tepkiyi gösteren olduk. Alanlara koştuk. Milletin gayreti Allah’ın izniyle bu şerri durdurduk” dedi.

 

Hepimiz demokrasinin kıymetini bilmeliyiz diyen Yılmaz “Birbirimize daha fazla sarılmalıyız. Bizi biz yapan olgu kucaklaşmamızdır. Milletimizin birliği çok önemlidir. Milletimiz başta olmak üzere Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, polisimize, TSK’nın şerefli mensuplarına teşekkür ediyoruz. İlimizde ise askeri alanlar önünde engeller oluşturulmuştur. Darbecilerin silahları karşısında milletimiz karşısına çıkmıştır” açıklamasında bulundu.

 

Yönetim Kurulu Üyesi Semih Barış “FETÖ, dış ve iç mihraklarla birlikte ülkemizin bekasına yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Ben hayatım boyunca böyle bir şey duymadım. Oda başkanı Özdağ’ın yargılama süreci vardır. Türk adaletinden adil karar vereceğine inanıyorum. Tüm dünya görüşlerini bir tarafa bırakarak birlik ve beraberliğimize değer vermeliyiz. Seçim konusunda demokratik bir şekilde tarihi belirlenir. Aday olmak isteyenler çıkar aday olur. Milletin gönlüne girer. Bizler yönetim kurulu olarak görevimizin başındayız. Dışarıdan yada içerisinde ameliyata izin vermeyeceğiz. Herkes odanın geleceğini düşünebilir. Şuanda seçim değildir. oda içerisinde birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Meşru bir meclis vardır. Bunu devlet tartışabilir. Şuanda dış etken operasyonların da bu meclisin tarihinde yer alacaktır. Ülkemizin geçtiği şu durum dışında farklı işleri düşünenleri kınıyorum. Seçimler hakkında mevzu yapılması boş çabadır. Bizler yönetim olarak dışarıdan dirsek temasında bulunarak oda yönetimine ameliyat yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Bunu herkes bilmelidir” açıklamasında bulundu. 

Meclis üyesi Okan Oktay “Çok önemi bir süreçten geçmekteyiz. 15 Temmuz akşamı geleceğimize kast edilmek istenildi. Darbe yapılmaya kalkışıldı. Darbe yapmak isteyenler her kurumun içerisinde sızmış kişilerdir. Bütün dünyaya nasıl bir millet olduğumuzu gösterdik. Hiçbir ülkede başarılmayan durum ülkemizde başarılmıştır. O geceyi düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. 80 darbesini biliyorum. Ülkemiz böyle bir darbe girişimi olmadı. Cumhurbaşkanı’nı öldürmek isteyen, Başbakanı öldürmek isteyen, meclisi bombalanması sürecini yaşadık” dedi.

 

YÖNETİM İSTİFA ETSİN

Oktay “Hayatın her alanında bu kişiler temizlenirken bizlere de görev düşmektedir. Millet kendisine yapılmak istenen bu durumu en ağır şekilde cezalandıracaktır. Gecen dönem çalışma yapılmıyor diyeeleştirilerde bulunarak çalışmalar içerisinde yer aldık. O zaman dile getirdiğim eleştirilere kulak asılmadı. Murat Özdağ’a biz her ne şekilde hizmet için oda yönetimine talip olduk. İlk şartım, cemaat, siyasi parti veya STK söz sahibi olacak duruma getirilmemesini istedim. Herkesin düşüncesi olabilir. Oda dışında olur. Menfaat beklerken sizden veremeyeceğiniz ödünlerli isterler. Yola çıktığımız hiçbir arkadaşımızı yolda  bulduğumuzla değiştirmeyeceğiz dedik. Bunun olmayacağının teyidini aldık. Seçilmemiz durumunda şeffaf yönetim talebinde bulunduk. Herkesin düşüncesini dile getirmesini istedik. Seçilmek için cemaatle kol kola girildi. Yola çıkılanlar itildi. Sonra gelenlere öne geçti. Bu duruma son güne kadar mücadele ettim. Özdağ ve Karagöz son gece üstüme operasyon yapılması ile devre dışı bırakıldım. Çok şükür bu yaşananların dışında kaldım. Biri içeride diğeri nerede olduğu bilinmiyorum. Bundan sonra bizde kurumu gönden geçirmek durumundayız. Yönetim kurulunda olan arkadaşlarımızın kararlarını kendileri vermiştir. Murat Özdağ yönetim altında olmalarına yakıştıramıyorum. Yönetim istifa etmelidir. Yönetim tekrar seçilmelidir. Bunları yıkalım derdimiz yoktur. Bu odanın kendi bünyesinde temizlenmesi önemlidir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız anında müdahale edilmiştir” dedi.

 

 Murat Özdağ ve yönetim kurulu üyeleri olarak sizler gereğini yapmalısınız diyen Oktay “İlerde farklı bir durum karşısında kalınabilir. Olağan üstü durum yaşıyoruz. Görevinizde kalıp kalmamak sizlerin bileceği durumdur. Gönlümden 62 meclis üyesi tarafından yeni bir yönetim seçilmesi önümüzde ki seçimlere kadar odayı götürmelidir. Bunu tavsiye ediyorum. Basında odamız hak etmediği şekilde gündemde yer almaktadır. Bu durumdan şahsım olarak rahatsızım. Sokakta durmaktan rahatsız durumdayım. Hepimiz için hayırlı olsun. Bugünler konuşarak anlaşarak gideceğimiz dönemdir” şeklinde konuştu.

 

 MECLİS YENİ YÖNETİM SEÇSİN

Meclis Üyesi Yaşar Can “15 Temmuz’da yapılmak istenen darbeye canlarıyla izin vermeyen şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bu ülke olmazsa kimsenin hükmü olmaz. Yukarlarda başlayan birliktelik halkın arasına inmiştir. Herkes görüşlerini söylemelidir. Meydanlarda insanlar bulunuyor. İkinci dalga gelmesinin önüne geçilmek isteniyor. İkinci dalga ekonomik olarak geleceğini tahmin ediyorum. Birileri kendisini garantiye almak için piyasayı daraltmaya çalışıyorlar. Sitemi tıkamayalım. Piyasayı açın. Darba olsaydı bugün ortada yoktur. Ulusumlu gurur duyuyorum. Basın mensupları halkla birlikte darbeyi önlenmiştir. Murat Özdağ koto suçundan dolayı tutuklanmamıştır. Şahsi işinden dolayı tutuklanmıştır. KOTO başkanı olarak yazılması doğru değildir. Ben devlet düşmanı olduğuna inanmıyorum. Yılanla çuvala girilmez. O yılan ısınır. TC en büyük cemaat TC’dür. FETÖ örgütüne kötü diyoruz. Başka biri çıkacak ona da kötü diyeceğiz. Biz cemaatçi değil cemiyetçiyiz. Murat Özdağ ile birlikte seçildik. Hep birlikte kol kola olalım. Yeni bir yönetim yapalım. Ortak bir yönetim yapalım seçim de aday olmak isteyen kimse seçilsin. Yeni yönetimde yer almayacağımı söylüyorum. Ben makam mevkii için biryerlerde değilim. Koltuk için yılanla çuvala girmem. İçimizden yeni yönetim yapmalıyız. Yoğurdu üfleyerek yemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Meclis Üyesi Murat Barış “Ne yönetim ne meclisin verimli olacağına inanıyorum. Eğer yönetim devam edecekse meclis üyesi olarak istifa edelim. Yeni yönetim oluşsun. Gittiğimiz yer de iyi anılmıyoruz. Buna bakmak gerekiyor” dedi. 

KOTO Başkan Vekili Zihni Yılmaz “Temiz bir yönetim ve meclisin değiştirilmesi istenildi. Temiz demek meclisin ve yönetimin temiz olmadığını belirtmek gerekiyor. Burada olmayan kişiler hakkında konuşmak doğru değildir. İsminden bahsedilen Murat Özdağ burada olma imkanı yoktur. Meclis başkanı Bülent Karagöz tekrar hakimin karşısına çıkmış. Tekrara Salı verildiğini, meclis toplantısına katılacağını ancak İstanbul’da işinden dolayı ortaya çıkan duruma müdahale etmek üzere gitmiştir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 27.07.2016 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38