banner28
banner23
banner36

KOTO deprem bölgesine 126 bin 835 parça ihtiyaç malzemesi gönderdi;

KOTO Meclisi’nde konuşan Başkan Bulut, deprem bölgesine gönderilen yardımların 126 bin parçayı aştığını ifade ederek, 200 adet çadır göndermek üzere çalışma başlattıklarını açıkladı. Toplantıda ayrıca 1 yıllık huzur haklarının bu kampanyaya bağışlanması ve Afet Komisyonu kurulması kararı alındı

KOTO deprem bölgesine 126 bin 835 parça ihtiyaç malzemesi gönderdi;

KOTO Meclisi’nde konuşan Başkan Bulut, deprem bölgesine gönderilen yardımların 126 bin parçayı aştığını ifade ederek, 200 adet çadır göndermek üzere çalışma başlattıklarını açıkladı. Toplantıda ayrıca 1 yıllık huzur haklarının bu kampanyaya bağışlanması ve Afet Komisyonu kurulması kararı alındı

16 Şubat 2023 Perşembe 12:56
KOTO deprem bölgesine 126 bin 835 parça ihtiyaç malzemesi gönderdi;

200 adet çadır için çalışmalar sürüyor

 

 

Kocaeli Ticaret Odası, Şubat ayı meclis toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. 10 ilimizde ağır yıkımlara yol açan Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerine yapılacak ek yardımları hızlandırabilmek adına 1 hafta erken yapılan meclis toplantısının ana gündem maddesi de yine deprem oldu.

BAŞKAN BULUT’TAN DESTEK ÇAĞRISI

Deprem şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıyı, Meclis Başkanı Hüseyin Gezer yönetirken, KOTO Başkanı Necmi Bulut yardım çalışmalarına ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Bölgedeki çadır ihtiyacına dikkat çeken Başkan Bulut, KOTO yönetimi, meclisi, komiteleri ve üyelerini kapsayan çadır kampanyası için destek çağrısı yaptı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Bölgeye yapılan deprem yardımları açıklayarak, emeği bulunanlara isim isim teşekkür eden Başkan Bulut, “Maalesef ülkemizde acı ve keder hakim. 6 Şubat’ta önce Kahramanmaraş’ta, akabinde Gaziantep’te meydana gelen 7 üstü depremler, 10 ilimizde ağır yıkımlara yol açmıştır. Güncel verilere göre 35 binin üzerinde vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 150 bini aşkın vatandaşımız yaralanmıştır. 190 binden fazla yapının yıkıldığı ve ağır hasar aldığı 10 ilimizde kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları halen devam etmektedir.

KOTO YÖNETİMİNDEN DEPREM SABAHI OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Kocaeli Ticaret Odası olarak yaşanan elim olaylarda duruşumuz hep, ‘birlikte dayanışmadan’ yana olmuştur. Depremler sonrası Odamız yine ilk aksiyon alan kurumların başında gelmiş, ‘Gün birlik olma günü’ diyerek işe koyulmuştur. Deprem sabahı yönetim kurulumuzla olağanüstü toplantı gerçekleştirerek, yardım kararı aldık. Bu kararımızı daha da genişleterek, seçilmiş organ üyelerimizi de sürece dahil ettik. Yönetim kurulu, meclis, komite ve üyelerimizin yer aldığı 183 destekçinin nakdi bağışlarıyla toplamda; 1.353.086,00 TL topladık. Oda bütçemizden de haricen 1 Milyon Tl ödenek ayırdık. Kahramanmaraş’a görevlendirilen Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz ile temasa geçerek öncelikli ihtiyaçları tespit ettik. İvedilikle satınalma süreçlerimizi başlatarak ihtiyaç malzemelerini tedarik ettik.

126 BİN 835 KALEM ÜRÜN- 11 TIR SEVKİYAT

Satınalmasını gerçekleştirdiğimiz toplam 126 bin 835 ürünü Oda hizmet binamızdan TIR’lara yükleyerek bölgeye gönderdik. Nakdi yardımlar kadar, ayni yardımların da bölgeye ulaştırılmasını sağladık. 1 TIR’ı pelet, 8 TIR odun, 2 TIR temel ihtiyaç ve çocuk malzemesi olmak üzere toplamda 11 TIR ihtiyaç malzemesinin çeşitli zaman dilimlerinde bölgeye ulaştırdık. Yardımlarınızın amacına ulaşmasını sağlamak adına KOTO heyeti olarak bizler de TIR’larımızın ardından bölgeye gittik. Kahramanmaraş’ta Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz ile bir araya gelerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşen yardım koordinasyon çalışmalarına katıldık.

‘ZAMAN ÖNEMLİ’

Acının büyüğü küçüğü olmaz ama böylesi yıkım, kış şartlarıyla birleşince yaşama tutunmak çok daha zorlaşıyor. Bu noktada Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz’un bizden çadır ricası oldu. Sizler ve üyelerimizin destekleriyle 200 adet çadır göndermeyi hedefliyoruz. Siz ve bu toplantı vesilesiyle üyelerimize çadır bağışına destek çağrısında bulunuyoruz. Odamıza başvurarak, desteklerinizi ulaştırabilirsiniz. Bu sayı bizler için çok değil ancak zaman çok önemli. Nakdi yardım ve üyelerimize ivedilikle duyurulması noktasında desteklerinizi rica ediyor, şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

MECLİS ÜYELERİ 1 YILLIK HUZUR HAKLARINI BAĞIŞLADI

Alım yapılması planlanan çadırın görsellerini de meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Bulut, “Soğuk ve sıcağa dayanıklıdır. Zemini yerden yüksektir. Portatif bağlantıları ile kurulumu ve sökümü kolaydır. Sadece çadır değil içi yaşamın devamı için gerekli tüm malzemelerle donatılacaktır” dedi. Başkan Bulut, doğal afet durumlarında süreci yönetmede görev alacak Afet Komisyonu kurulması önerisini de meclis üyeleriyle paylaştı. Meclis üyeleri tarafından da takdirle karşılanan öneri, oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı, meclis üyelerinin oy birliğiyle 1 yıllık huzur haklarının çadır bağış kampanyasına aktarılması kararı ile sona erdi. Destekleri için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Bulut, “Süreci en kısa sürede tamamlayıp bölgeye ulaştırmayı arzu ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38