KOTO, KOBİ’lerin geleceği için Polonya’daydı

Ülke ekonomisinde büyümeyi sürdürebilir kılmanın tek yolunun KOBİ’leri ateşlemek olduğuna inanan Kocaeli Ticaret Odası, 12-14 Ekim 2015 tarihlerinde Polonya’da düzenlenen ‘Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Avrupa Kongresi’ne katıldı.

KOTO, KOBİ’lerin geleceği için Polonya’daydı

Ülke ekonomisinde büyümeyi sürdürebilir kılmanın tek yolunun KOBİ’leri ateşlemek olduğuna inanan Kocaeli Ticaret Odası, 12-14 Ekim 2015 tarihlerinde Polonya’da düzenlenen ‘Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Avrupa Kongresi’ne katıldı.

22 Ekim 2015 Perşembe 11:53
 KOTO, KOBİ’lerin geleceği için Polonya’daydı

 Kongrenin ardından Almanya’da da çeşitli kurumsal işbirlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirildi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ’ler), Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi Türk ekonomisinin de temel yapı taşlarını oluşturuyor. Tüm dünyada KOBİ'lerin temsilcisi olan ticaret odalarının, küresel politika tasarımında daha aktif olması gerektiğine vurgu yapan Kocaeli Ticaret Odası, Katowice Sanayi ve Ticaret Odası tarafından 12-14 Ekim 2015 tarihlerinde Polonya’da düzenlenen “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Avrupa Kongresi’ne (European Congress of SMEs) Türkiye’yi temsilen KOSGEB ile birlikte katıldı.

KOBİ’LERİN GELECEĞİ

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Koçak ile KOTO Ekonomik Araştırmalar ve Dış Ticaret Müdürlüğü Uzmanı Oğuz Çağıl’ın yer aldığı kongrede, 25 ülkeden 500’den fazla kamu, özel sektör ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla, ‘KOBİ’lerin geleceği, küresel rekabet, genç girişimcilik, kadın girişimcilik, bölgeler arası iletişim, yerel problemler’ masaya yatırıldı. Kongrede seminerler ve görüş alışverişlerine eş zamanlı olarak B2B ve F2F organizasyonları da gerçekleştirildi. KOTO heyeti ayrıca, kongrenin yapıldığı merkezin içerisinde yer alan fuar alanını ziyaret ederek, özellikle üniversite sanayi işbirliği ile ilgili çalışma yapan kurumlar ve üniversiteler ile görüşmeler gerçekleştirdi.

KOCAELİ- POLONYA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Kongrede, Türkiye’ye de geniş bir bölüm ayrıldı. Kongre kapsamında düzenlenen ve KOSGEB, Türkiye- Polonya İşadamları Derneği, Türkiye- Polonya Ticaret ve Sanayi Odası, Polonya KOBİ Geliştirme Ajansı (PARP) ve Polonya Cumhuriyeti Ankara Ticaret ve Yatırım Müşavirliği’nin yer aldığı Türkiye ekonomisi ile ilgili seminerin sonunda KOSGEB ve Polonya’daki benzer kuruluşu PARP arasında işbirliği protokolü imzalandı. Seminerde Türkiye- Polonya Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşme gerçekleştiren KOTO heyeti, yatırım ve ticaret fırsatları hakkında işbirliği protokolü imzalanması kararı aldı.

İNTEMAK FUARI’NA KATILAN BEUTH ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Polonya temaslarının ardından Almanya’ya geçen KOTO heyeti, burada da bir dizi ikili iş görüşmelerine imza attı. Almanya’da faaliyetlerini sürdüren ve KOTO’nun ilk yurtdışı işbirliği protokolünü imzaladığı işadamları derneği ile toplantı gerçekleştiren heyet, Almanya temaslarını KOTO’nun öncülüğünde düzenlenen INTEMAK’15 Fuarı’na katılan Beuth Hochschule Für Technik Üniversitesi ziyaretiyle sonlandırdı.

KOTO ÜYELERİNE KOLAY ERİŞM İMKANI

Polonya ve Almanya temaslarını değerlendiren KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Koçak, “Yaklaşık 40 milyon nüfusu olan Polonya’da yaklaşık 3 bin Türk vatandaşı yaşamaktadır. 600 yıla yakın süredir diplomatik ilişkilerimiz olan Polonya ile ticaret hacmimiz 5. 5 milyar $ civarındadır.  Polonya, Türkiye’nin 19. büyük yabancı ortağıdır. Türkiye-Polonya Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol imzalanması da çok ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü, ülkede faaliyet gösteren Türk İşadamları ve Polonyalı İşadamlarının ortak çatısı altında olduğu kuruluş iki ülke devleti tarafından desteklenmektedir. KOSGEB’in de yaptığı anlaşma ile ilişkilerin daha da güçleneceği bir ortam oluşacaktır. Kocaeli Ticaret Odası üyelerimiz gerek ihracat gerekse de ithalat yaparken oda referanslı firmalara kolaylıkla ulaşabilecek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabileceklerdir” dedi.

Son Güncelleme: 23.10.2015 12:35
Anahtar Kelimeler:
KOTOKOBİPolonya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38