KOTO’dan çifte bakan ziyareti

KOTO, yılın son gününde bakanlarla biraraya geldi

KOTO’dan çifte bakan ziyareti

KOTO, yılın son gününde bakanlarla biraraya geldi

04 Ocak 2016 Pazartesi 14:35
 KOTO’dan çifte bakan ziyareti

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) heyeti, 2015’in son gününde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret etti. KOTO heyeti, bakanlara Kocaeli iş dünyasının beklenti ve çözüm önerilerini içeren dosyayı sundu

 Kocaeli‘nde ticaretin önünde engel teşkil eden sorunların çözümü için 2015 yılı boyunca yerel ve ulusal dinamiklerle görüşmeler gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası, yılın son gününde de bakanları ziyaret etti. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Yönetim Kurulu Üyeleri; Murat Altun, Mehmet Temizel, Yusuf Ziya Uludüz, Meclis Üyeleri; Avni Arıcan, Mikail Kayacı, Abdülmelik Kalay, 3. Meslek Komitesi Başkanı Kadir Zortaş, 5. Meslek Komitesi Başkanı Şaban Kulaksız, 6. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Atalay ileişadamı Hamza Ataç’ın yer aldığı KOTO heyeti, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret etti.

KOTO HEYETİNE TAM DESTEK

İlk olarak Bakan Tüfenkci ile bir araya gelen KOTO Başkanı Murat Özdağ ve heyeti, 15 sorun ve çözüm önerisinden oluşan detaylı Kocaeli dosyasını sundu. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında göreve başlayan Bakan Tüfenkci’yebaşarılar dileyen Başkan Özdağ, Kocaeli Ticaret Odası olarak başta Kocaeli olmak üzere ülkemizin kalkınması için projeler yürüttüklerini ancak bazı sorunların Kocaelili işadamlarının hızını yavaşlattığını belirterek, “Sizlerin de desteğiyle önümüzdeki dönemde bu sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Sizlerden aldığımız destek bizleri kamçılıyor” dedi. Bakan Tüfenkci de KOTO heyetine tam destek sözü vererek, Kocaeli Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’nin 2023 hedeflerine daha kısa sürede ulaşacağını ifade etti.

‘KOCAELİ’NE BORCUMUZU

ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Gümrük ve Ticaret Bakanı ile görüşmenin ardından KOTO heyeti, Kocaelili bakanımız Fikri Işık’ı ziyaret etti. Kocaeli Ticaret Odası’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Bakan Işık, “Kocaeli Ticaret Odamız her fırsatta bizlerle projelerini paylaşıyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi planlayan ülkemiz ve Kocaelimiz için çalışıyorlar. Takdir ediyoruz” dedi. Bakan Işık, KOTO heyeti arazılığıyla Kocaeli’ne Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili müjdeler de vererek, “Havalimanımızı daha aktif hale getirmek için son sürat çalışıyoruz. Havalimanımızın ILS cihazı takıldı, taksi yolunun ihalesi de yapıldı. Bu yatırımlarla birlikte Cengiz Topel Havalimanımız daha aktif hale gelecek. 2016 yılında Erzurum ve Antalya’yı da uçuş tarifesine eklemek için görüşmeler yürütüyoruz” dedi. 

Son Güncelleme: 04.01.2016 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38