KOÜ’de duygu yüklü veda

10 yıldır mücadele ettiği göğüs kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Şerife Tuba Liman son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı.

KOÜ’de duygu yüklü veda

10 yıldır mücadele ettiği göğüs kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Şerife Tuba Liman son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı.

04 Kasım 2015 Çarşamba 13:22
 KOÜ’de duygu yüklü veda
Göğüs kanseri nedeniyle vefat eden Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göğüs Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Şerife Tuba Liman için görev yaptığı hastanede tören düzenlendi. Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve Liman’ın yakınları katıldı. Törenin yapıldığı kürsüye Liman’ın üzerinde fotoğrafının da yer aldığı tabutu konuldu. Anma programı saygı duruşu ile başladı. 
KONUŞMAKTA ZORLANDILAR
Törende ilk konuşmayı yapan KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan duygusal dakikalar yaşadı. Konuşması sırasında göz yaşlarını tutamayan Utkan Liman’ın özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Utkan’ın ardından söz alan Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu ise, “Kliniğimizin ilk bayan göğüs cerrahıydı. Son yolculuğuna uğurlayacağımızı kestirememiştim” dedi. Topçu, Liman’ın fotoğraflarından oluşam slayt gösterisini katılımcılara sundu. 

GÖREV ŞEHİDİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Törende konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Bu dünyadan ayrılışı bizm için ders niteliğindedir. Hastanede yatması gereken dönemde ısrarla vazifesinden kopmamış, hastalara olan hizmetini ulvi görev olarak yaptığına hepimiz şahidiz. Bu arkadaşımızın bize bıraktığı vazifev ruhunu devam ettirmemiz lazım. Mütevaziliği, çalışkanlığı, sükutu ve onurlu bir şeklide her konuda tavır aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ailesine seslenmek istiyorum. Biz onu vazife şehidi olarak görüyoruz. Çocuğunuzla ne kadar gurur duysanız azdır. Görev aşkının genç arkadaşlara örnek olmasını istiyorum” dedi. 

İYİLİK MELEĞİ
Prof. Dr. Şükrü Hatun, “Tuba, iyilik meleği sözünü en çok hak eden arkadaşımızdı. İyilik en yüksek insanlık mertebesidir. Kolay ulaşılmıyor. Şatafatlı bir insan değildi. Ama öğrencilerinde güçlü izler bırakmış. Tuba yokluğu ile daha çok hissedeceğiz. Hastane koridorlarında zorluk çekeceğiz onun insanlığından mahrum kaldığımız için. Onu tanıdığımız için çok şanslıyız. Tuba bizden sonraki kuşağın en güvenilir insanlarından bir tanesiydi. Tuba’yı hiç bir zaman unutmayacağız”dedi. 

Son Güncelleme: 05.11.2015 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38