KOÜ'lü akademisyenler gözaltında

Bildiride imzaları bulunan 21 akademisyenden 12'si gözaltına alındı, 9 akademisyenle ilgili de işlemler sürüyor

KOÜ'lü akademisyenler gözaltında

Bildiride imzaları bulunan 21 akademisyenden 12'si gözaltına alındı, 9 akademisyenle ilgili de işlemler sürüyor

15 Ocak 2016 Cuma 11:44
 KOÜ'lü akademisyenler gözaltında

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) görevli 21 akademisyenden 12'si gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.

Polis ekipleri, akademisyenlerden 12'sini gözaltına aldı, 9 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

TERÖR PROPAGANDASI SUÇLAMASI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük bildiriye imza atan akademisyenler hakkında soruşturma açıldığını belirterek, "21 kişi hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Devletin manevi şahsiyetini tahkir etmek' gibi suçlardan soruşturma açıldı" dedi. Bildiriye imza atanlar arasında Kocaeli Üniversitesi'nden 19 kişinin görüldüğünün sorulması üzerine Küçük, "2 kişi daha tespit edildi. 21 kişi hakkında soruşturma açıldı" diye cevap verdi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, soruşturma kapsamında 14 kişinin kentte gözaltına alındığını, 2 kişinin ise İstanbul'dan geldiğini, 5 kişinin ise arandığını söyledi.

BİLDİRİYE İMZA ATAN KOÜ AKADEMİSYENLERİ

Prof. Dr. Ümit Biçer

Prof. Dr. Veli Deniz

Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu

Prof. Dr Nilay Etiler

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu

Prof. Dr. Mehmet Cengiz Erçin

Prof. Dr. Zelal Ekinci

Doç. Dr. Aynur Özuğurlu

Doç. Dr. Burcu Yakut ¬Çakar

Doç. Dr. Gül Köksal

Doç. Dr. Güven Bakırezer

Doç. Dr. Hakan Koçak

Doç. Dr. Özlem Özkan

Doç. Dr. Yücel Demirer

Yrd. Doç. Dr. Hülya Kendir

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rauf Kesici

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ruhi Demiray

Yrd. Doç. Dr. Derya Keskin

Ar. Gör. Adem Yeşilyurt

NİLAY ETİLER DE GÖZALTINDA

Gözaltına alınan isimler arasında 30 Mart 2014 seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Prof. Dr Nilay Etiler de bulunuyor.

Nilay Etiler kimdir?

Nilay Etiler, 1969 yılında Gölcük’te doğdu. 01 Aralık 2013 tarihine kadar Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Halk Sağlığı bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi‘nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldu.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kocaeli Üniversitesi Senatosu ise dün yaptığı açıklama ile akademisyenler hakkında idari soruşturma açıldığını belirterek, şu açıklamada bulunmuştu:

"Çeşitli üniversitelere mensup bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiri tüm yurtta olduğu gibi üniversitemizde de büyük infial yaratmıştır. Devletimizin birliği ve bekası için güvenlik güçleri tarafından vatan toprağında teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi; bu uğurda dökülen şehit kanlarını hiçe sayarak "katliam ve kıyım" olarak nitelendirmek demokratik hak ve özgürlük kavramı ile asla bağdaşmamaktadır. Terörün her türlüsünün karşısında yılmadan duran Kocaeli Üniversitesi, bazı akademisyenlerin bu yaklaşımını teröre destek olarak görmekte ve yayımlanan bildiriyi şiddetle kınamaktadır. Bu bağlamda kurumumuzdaki ilgili kişiler hakkında Rektörlüğümüzce idari soruşturma süreci başlatılmıştır."

Son Güncelleme: 15.01.2016 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38