Köy yollarına hızır gibi yetişiyorlar

Köylere verilen kar küreme araçları ile en ücra yollara bile müdahale ediliyor

Köy yollarına hızır gibi yetişiyorlar

Köylere verilen kar küreme araçları ile en ücra yollara bile müdahale ediliyor

05 Ocak 2016 Salı 10:50
Köy yollarına hızır gibi yetişiyorlar
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alan yağışlı hava nedeniyle oluşabilecek olumsuz vakaların önüne geçmek için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Köy yollarının sürekli açık kalması için de traktörlerin önüne takılabilen kar küreme araçları ile müdahale ediliyor. Böylece en yüksek noktalardaki karla kaplı yollara dahi anında müdahale edilebiliyor.

 

KAR BIÇAKLI TRAKTÖRLER

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki 73 farklı ana arterde karla mücadele çalışmalarını kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaştırabilmek için 338 personel ve 122 araçla görev yaptı. Yolların sürekli açık kalması için hizmet veren ekiplerin dışında ilçelere verilen 36 adet kar bıçaklı traktör aparatı da önemli bir görevi yerine getiriyor. Kar bıçaklı traktörler özellikle köy yollarının açık kalmasını sağlıyor.

 

92 FARKLI GRUP KÖY YOLUNDA

Kar bıçaklı traktörler, 92 farklı grup köy yolunda 24 saat süreyle hizmet veriyor. Yolda kalmış araçların imdadına yetişen kar bıçaklı traktörler, yollara anında müdahale etme imkanı sağlıyor. Hasta taşıyan ambülans, kayan taşıtlar gibi acil vakalarda önemli bir görev üstlenen araçlar, köylerde yaşayan vatandaşların imdadına yetişiyor.

 

“CANKURTARANIMIZ OLUYOR”

Köy muhtarları ve vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı çok memnun. Köylerde yaşayan vatandaşlar, ”Bazen çok acil olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ekipler sağ olsun sürekli yollarımızı açık tutmak için çalışıyor. Ama bazen anında müdahale etmek gereken durumlar olunca traktörlere takılan kar bıçaklı araçlar, bizim cankurtaranımız oluyor” ifadelerini kullanıyor.

 

KARLA MÜCADELE TİMİ

Karla mücadelede öte yandan 2 adet Unimorg kar küreme, 12 Adet PTO kar küreme, 12 adet greyder, 10 adet loder, 10 adet kanal kazıyıcı, 8 adet tuz yüklemede eskavatör, 1 adet vinç, 2 adet treyler kurtarma,18 adet kürekli tuzlama, 36 adet kar bıçaklı traktör, 10 adet pikap kullanılıyor.

Son Güncelleme: 05.01.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38