banner28
banner23
banner36

KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre nisan ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre nisan ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

24 Nisan 2020 Cuma 15:32
KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Covid-19 sebebiyle, üretimdeki aksamasınınkapasite kullanım oranlarına nisan ayında daha net yansıdığını söyleyerek, “Oda olarak her ay düzenli olarak açıkladığımız imalat sanayinde kapasite kullanım oranı ilimizde yüzde 54.3 ile geçen aya göre 14.3 puan, geçen yılın aynı ayına göre 16.7 puan geriledi. Merkez Bankası tarafından yüzde 61.6 olarak açıklanan Türkiye imalat sanayinin kapasite kullanım oranı ise geçen aya göre 13.7 puan, geçen yıla göre 13.4 puan geriledi. Kapasite kullanımlarında koronavirüssalgınının etkisinin bu ay daha belirgin görüleceğini tahmin ediyorduk. Nitekim firmalarımızdan aldığımız geri bildirimler de bunu teyit ediyor." dedi.

Türkiye geneli ile paralel, hemen hemen her sektörde gerilemede olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “İlimizde bu ay sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 83’ü kapasite kullanım oranlarının gerilediğini bildirdi. Sektörlere baktığımızda, ihracatımıza en büyük katkıyı veren otomotiv sektörünün kapasite kullanım oranının yüzde 40’a gerilediğini görüyoruz. Türkiye genelinde ise otomotiv sektörü kapasite kullanım oranı yüzde 42.9 olarak gerçekleşti. Bunun yanında kimya, metal, makine, plastik ve kauçuk sektörleri de kapasite kullanım oranlarının gerilediği sektörler olarak karşımıza çıkıyor.” dedi. Zeytinoğlu, Kocaeli’nin otomotiv sektörü ağırlıklı olduğunu söyleyerek, “Otomotiv sektörünün mayıs ayında üretime başlayacak olmasından, önümüzdeki ay kapasitelerde iyileşme olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 26.04.2020 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38