Kulaçların efendisi başarıya doymuyor

Milli Yüzücü Emre Öztürk, başarısını Len Cup ile taçlandırmayı hedefliyor

Kulaçların efendisi başarıya doymuyor

Milli Yüzücü Emre Öztürk, başarısını Len Cup ile taçlandırmayı hedefliyor

28 Ağustos 2014 Perşembe 11:00
Kulaçların efendisi başarıya doymuyor
 Türkiye’yi birçok kez uluslararası müsabakalarda temsil eden Milli Yüzücü Emre Öztürk başarıya doymuyor. Emre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Açık Su Yüzme Yarışlarının ilk iki etabını birinci tamamladı. Açık sudaki performansı ile göz dolduran “Kulaçların Efendisi” bu hafta sonu üçüncü etabı yapılacak yarışların Karamürsel etabında da iddiasını sürdürüyor. Milli Yüzücünün bir sonraki hedefinde ise Eylül ayında İspanya’da yapılacak LEN Cup (Avrupa Yüzme Birliği Kupası) var.

BİRİNCİLİK ONUN
Türkiye’nin gururu Emre Öztürk, Kocaeli’nde Ağustos ayının başından itibaren gerçekleştirilen tüm yüzme organizasyonlarında birinciliği kimseye kaptırmadı. Başarılı sporcu ilk olarak 3 Ağustos’ta Değirmendere sahilinde gerçekleştirilen ve 140 yüzücünün katıldığı 5 km’lik Open Watter Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Milli Yüzücü bu yarışta aynı zamanda erkekler genel klasmanında da birinciliği elde etti.
AÇIK SU’DA BİRİNCİLİĞE ATILAN KULAÇLAR
Emre Öztürk, daha sonraki haftalarda ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın Kefken ve Darıca etaplarını da yine birincilikle tamamladı. 2 bin metrelik parkurlarda gerçekleştirilen yarışlarda Emre, 20 dakikalık performansıyla her iki etaba adını altın harflerle yazdırdı. Emre’yi her iki yarışın ardından ilk tebrik eden ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu.  Emre’nin, Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın bu hafta sonu (30 Ağustos) Karamürsel Altın Kemer Plajı’nda gerçekleştirilecek olan son etabında da birincilik iddiası devam ediyor.
İSPANYA YOLCUSU
Öte yandan Emre Öztürk, açık suda elde ettiği başarılı performanslarıyla gözünü Eylül ayında İspanya’da gerçekleştirilecek olan Len Cup’a dikti. LEN  Kupasi'nda 2014 sezonu, Eylül ayında iki gün sürecek ve 10 ile 5 kilometrelik iki yarışla tamamlanacak. Yüzücülerin sezon sonundaki genel sıralamasını, en az üç ayakta ve finalde elde ettiği puanlar belirleyecek. Ayak yarışlarında puanların eşit olması durumunda ise finaldeki puanı daha yüksek olan sporcu rakibini geride bırakacak.
ALTIN KULAÇTAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Milli Yüzücü Emre Öztürk, desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzücüler için düzenlediği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın önemine değinen başarılı sporcu, “Açık Su Yüzme Şampiyonası bizler için önemli bir antrenman deneyimi. Böyle bir organizasyonu Avrupa’da görmek zor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin biz sporculara yönelik hizmetleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 28.08.2014 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38