KYÖD’de 92. Yıl coşkuyla kutlandı

KYÖD tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nda, Cumhuriyetimizin 92. Yılı coşkuyla kutlandı

KYÖD’de 92. Yıl coşkuyla kutlandı

KYÖD tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nda, Cumhuriyetimizin 92. Yılı coşkuyla kutlandı

30 Ekim 2015 Cuma 10:08
 KYÖD’de 92. Yıl coşkuyla kutlandı
Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği (KYÖD) geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Balosu’nu, Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünde KYÖD sosyal tesislerinde gerçekleştirdi. KYÖD Başkanı Turgay Yılmaz yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen baloya; CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetimi, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, DSP Milletvekili Adayı Meral Uçarı, HTKP İl Başkanı Barbaros Tantan, eski SHP İl Başkanı Ali Akdemir, KOSİAD Başkanı Gürol Ciğerdelen, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ünal Özmural, KYÖD eski başkanlarından Yalçın Kayalı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Baloda misafirler için her şey düşünülürken, muhteşem bir kokteyl ile ikramlarda bulunuldu.
COŞKULU KUTLAMA
Programda İç Ses Korosu tarafından İstiklal Marşımız okundu. Ayrıca koro tarafından davetlilere müzik ziyafeti de sunuldu. İç Ses Korosu programda 10.yıl ve İzmir marşlarını seslendirdiği anda salonun coşkusu bir hayli yükselerek davetliler tarafından salon ay yıldızlı bayraklara büründü. İç ses korosunun müzik ziyafeti sonrasında Cumhuriyet pastası kesildi. Pastanın ardından baloda davetli çiftler tarafından dans edilerek duygusal anlar yaşandı. KYÖD’de düzenlenen programla Cumhuriyetimizin 92. Yaşı coşkuyla kutlandı.
AKLIN VE BİLİMİN TAKİBİDİR
Programda konuşan KYÖD Başkanı Turgay Yıldız “Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir düzen olan Cumhuriyet ile devlet yönetimi direk olarak halka verilmiştir. Cumhuriyet Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için öncelikle aklın ve bilimin takip edilmesi olmuştur. Ne yazık ki, Cumhuriyet Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlememekte Türkiye’nin üniter yapısı ve ulus modeli tartışma konusu olmakta, Ortadoğu’daki savaş ülkemize yansımakta yurdumuzun çeşitli bölgelerinde iç savaş görüntüsü meydana çıkmaktadır. Bu durum da bağımsızlığımızı tehdit altına almaktadır” şeklinde konuştu.
BİZLERİ ENDİŞELENDİRMEKTEDİR
Konuşmasında ülkemizdeki eğitim sistemine de değinen Yılmaz “Atamızın büyük önem verdiği eğitim konusunun bugün geldiği nokta bizleri endişelendirmektedir. Cumhuriyet Üniversitelerimiz dünya ile yarışamamakta sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle temeli sağlam çocuklar yetiştirememekteyiz. Diğer yandan son 65 yılda üretemeyen bir ülke haline gelmiştir. Bu da bizi başka ülkelere muhtaç etmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken eğitim ve akademide çağ atlamış üretimde dünya ile yarışan muasır medeniyetler çizgisine ulaşmış bir Türkiye inşa edilmesi için mücadele vermek KYÖD çatısı altında olan herkesin öncelikli görevidir. Bu duygularla herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


Son Güncelleme: 30.10.2015 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38