Lastik İş'te 10 madde kabul edildi

Lastik-İş’in 5 bin kadar işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikincisi bugün gerçekleşti. 10 maddenin kabul edildiği görüşmede Karacan işverenin sunduğu 6 ay için enflasyonun 3’te biri teklifini beğenmedi.

Lastik İş'te 10 madde kabul edildi

Lastik-İş’in 5 bin kadar işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikincisi bugün gerçekleşti. 10 maddenin kabul edildiği görüşmede Karacan işverenin sunduğu 6 ay için enflasyonun 3’te biri teklifini beğenmedi.

08 Aralık 2015 Salı 16:18
 Lastik İş'te 10 madde  kabul edildi
Lastik-İş Sendikası, ile Goodyear Lastikleri T.A.Ş, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. arasında toplu iş görüşmelerinin ikincisi Derbent Uygulama Otel’de gerçekleşti. 5 bin işçiyi ilgilendiren toplantıyı Lastik İş Sendikası Genel Başkan Abdullah Karacan yönetti. Toplantıya iş veren adına ise; Brisa Çalışma İşleri Direktörü Uğurtan Doğan, Brisa İdari İşler direktörü Erol Gürcan, Murat Şahin, Pirelli İnsan Kaynakları Direktörü Turan Barış Arpacı, Pirelli Endüstriyel İlişkiler Daire Başkanı Gence Saygun, personel müdürü Can Güler, Goodyear İnsan Kaynakları Müdürü Erhan Hasırcıoğlu, İnsan Kaynakları Direktörü Ajda Pak Ayvat ile müdürler Efe Aslan, Oğuzhan Kılıç, Ertürk Eray katıldı. İlk görüşmede 59 maddenen 26’sı kabul edilmişti. 
KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ VAR
 Görüşme öncesinde açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacak, “Ücret duzeyimiz diğer fabrikalara göre 1-2 katı fazla. Türkiye’de işci maliyeti 8 bin TL. Onun üzerinden zam talep edeceğiz. Amacımız masada bitirmek. Ekonomik olarak bu dönem zor bir dönem. Asgari ucretteki düzenleme maliyetlerdeki yükseliş iş vereni olumsuz etkileyecek. Kazanılmıs haklarımız var. Amacımız onları da korumak. Eşit işe eşit ücret talebimiz devam edecek. Sendikal duruşumuz, gücümüz ve işci ile diyaloğumuz çok iyi. Tabandan gelen gücümüzü kullanarak arkadaşlarımızın hoşuna gidecek bir anlasma imzalayacağız” dedi.
BU TEKLİFİ KABUL EDEMEYİZ
Görüşme sonunda açıklama yapan Karacan, “Görüşmede 10 madde kabul edildi. Eşit işe eşit ücret ve borç maddesi eski haliyle geçti. Eşit İşe Eşit ücret maddesi, başında da kalsa sonunda da kalsa her zaman duruş gösterdiğimiz, işveren tarafından mu madde aşılmadan grev aşamasının hiç bir zaman raftan kalkmayacağı konusundaki ısrarımızı dile getirdik. İşveren de bunu pazarlık konusu etmedi. Zam olarak parasal anlamda teklif beklediğimiz gibi oldu. 6 aylık zam istiyoruz. Onlar 6 ay için enflasyonun 3’te birini verdiler. Beklediğimiz ama kabul edemeyeceğimiz teklif. İlerleyen zamanlarda mücadelemiz devam edecek. Üçüncü görüşmemiz 14 Aralık Pazartesi günü saat 14.30’da gerçekleşecek. Bu görüşmede Parasal maddeler tartışılacak. Sosyal maddelerdeki gelişme bizi mutlu etti” dedi. 
YÜZDE  14 İLE 26 ARASINDA ZAM TALEBİ
Öğlen saatlerinde başlayan toplantıda 59 maddelik toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek ve 2 yıl süreyle de geçerli olacak. Sözleşmede işçilerin ücretleri ile sosyal haklarına kadar birçok düzenleme bulunuyor. Lastik- İş Sendikası sözleşmede;1. 6 ayda ücretlere 6 aylık enflasyonun 2 katı oranında zam teklifinde bulundu. 2 yıllık süre içinde ücret zamlarının 1 Temmuz 2016, 1 Ocak 2017 ve 1 Temmuz 2017 tarihlerinde enflasyon +1 oranında arttırılması da talep edildi. Toplu iş sözleşmesinde yer alan sosyal yardımlara da aile yardımı hariç 2016 yılında yüzde 14 ile yüzde 26 arasında zam yapılması talep ediliyor.

Son Güncelleme: 08.12.2015 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38