Manço: Dünyada böyle güzel bir şenlik görmedim

Büyükşehir’in düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan Lale Manço, Avrupa’dan Amerika’ya kadar hiçbir ülkede böyle bir şenlik görmediğini söyledi

Manço: Dünyada böyle güzel bir şenlik görmedim

Büyükşehir’in düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan Lale Manço, Avrupa’dan Amerika’ya kadar hiçbir ülkede böyle bir şenlik görmediğini söyledi

25 Nisan 2014 Cuma 12:53
Manço: Dünyada böyle güzel bir şenlik görmedim

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın bu yılki ana teması sevilen sanatçı Barış Manço oldu. Bugünün büyüklerinin yakından tanıdığı Manço, günümüzün çocuklarının da tanıması amacıyla şenlik öncesinde yarışmalar düzenlendi, 250 kişilik Barış Manço Çocuk Korosu kuruldu ve Barış Manço Müzesi açıldı. Şenliğe Barış Manço’nun eşi Lale Manço ile oğlu Batıkan Manço da katıldı.

 

LALE MANÇO ŞENLİK ALANINI DOLAŞTI

Program öncesinde şenlik alanını dolaşan Lale Manço, stantları tek tek inceledi. Barış Manço’nun programlarında kullandığı takıları ve kıyafetlerinden oluşan müzenin önüne geldiğinde duygusal anlar yaşayan Lale Manço, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlediği etkinlikte Barış Manço’ya geniş bir yer ayırması nedeniyle teşekkür etti.

 

ÇOK ETKİLENDİM

Çok etkilendiğini dile getiren Lale Manço, ‘’Burada bulunmaktan çok mutluyum. Gerçekten çok etkilendim. Bu kadar geniş çaplı bir çocuk şenliğine hiç katılmamıştım. Biz dünyayı dolaştık. Avrupa’dan Amerika’ya kadar böyle bir şey görmedik’’ şeklinde konuştu.

 

AMACIMIZ BARIŞ’I ÇOCUKLARA ÖĞRETMEK

Şenlik alanını dolduran vatandaşların sık sık hatıra fotoğrafı çektirdiği Lale Manço, ‘’Bizim burada bulunmamız da büyük bir özellik. Barış Manço Derneği olarak, amacımız Barış’ı daha ileri kuşaklara taşımak, çocuklara öğretmek’’ şeklinde konuştu.

 

BARIŞ MANÇO MÜZESİ

Bu tür festivallerin Barış Manço’nun gelecek nesillere aktarılması ve anlatılması açısından önemine değinen Lale Manço, Barış Manço Müzesi’nde sergilenen eserlerle ilgili de bilgi verdi. Lale Manço, müzede Barış Manço’nun filmlerde, programlarda ve konserlerinde giydiği kıyafetlerin, takıların ve çekilen fotoğrafların olduğunu vurguladı.

 

MANÇO’NUN VAZGEÇİLMEZİ ÇİZMELERİ

Büyükşehir’in 26 Nisan Cumartesi akşamına kadar açık kalacak çocuk şenliğinde açılan Barış Manço Müzesi’nde sanatçının 7’den 77’ye ve Sarı Çizmeli Mehmet Ağa kliplerinde giydiği kıyafetler, akustik gitarı, Japonya konserinde kullandığı klavyesi, nüfus cüzdanı, pasaportu, yüzükleri, takıları ve elbette vazgeçilmezi olan çizmeleri yer alıyor.

Son Güncelleme: 27.04.2014 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38