banner28

‘’Milleti millet yapan birliği ve kardeşliğidir’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediyesi Meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelirken, ilçede ki KO-MEK ve Bilgi Evi’ni de ziyaret etti.

‘’Milleti millet yapan birliği ve kardeşliğidir’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediyesi Meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelirken, ilçede ki KO-MEK ve Bilgi Evi’ni de ziyaret etti.

09 Ocak 2017 Pazartesi 13:40
 ‘’Milleti millet yapan birliği ve kardeşliğidir’’

 ‘’Milleti millet yapan birliği ve kardeşliğidir’’

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediyesi Meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelirken, ilçede ki KO-MEK ve Bilgi Evi’ni de ziyaret etti. Güne meclis üyeleri ve muhtarlarla yapılan toplantıyla başlayan Başkan Karaosmanoğlu, hayatın bir mücadele olduğunu vurgulayarak, “Anadolu’ya geldiğimiz tarihten itibaren bunu hazmedemeyen ülkeler bizi buradan çıkarmak için geçmişte olduğu gibi bugünde taşeronlarını kullanıyorlar. Unutmayalım ki milleti millet yapan birliği ve kardeşliğidir” dedi.

 

YILDIRIM: “MUHTARLARIMIZ EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZDİR”

AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin’in de hazır bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “İnsanımızın mutlu ve huzurlu yaşamaktan zevk aldığı alanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Anlayışımız insanı yaşat ki devlet yaşasındır. Gündelik yaşamda karşılaştığımız eksikliklere bu bizim alanımız değil demiyoruz. İşte bu nedenler yerel yöneticilerin en büyük destekçileri, gerçek yol göstericileri muhtarlarımızdır. Kocaeli’nde ve ilçemiz genelinde yaptığınız çalışmaları sizlerle beraber sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BELİRLEMEDE BÜYÜK GÖREVİNİZ VAR”

Bir vatandaşımız dahi gece yatağına aç giriyorsa bunun sorumlusu biziz diyen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Bu soğukta dışarıda kalıyorsa bununda sorumlusu da biziz. Mahallenizde ihtiyaç sahiplerini belirlemede sizlere büyük görev düşmektedir” hatırlatması yaparken, Yıldırım ayrıca, “Farklı siyasi düşüncelere sahip olabiliriz ancak bu vatan hepimizindir. Hedefleri başta Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi ve ülkemizde ki bu sistemi ve gidişatı yıkmak istiyorlar. Buna hep beraber müsaade etmiyoruz, bundan sonra da etmeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“KARARLI YÜRÜYÜŞÜMÜZ VE KALKINMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Vatanperver ve ülkesini seven faydalı nesiller yetiştirmek görevimiz diyerek yerel yönetimlerin farklı alanlarda da projeler ürettiklerini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son on üç yılda altyapı, üstyapı, arıtma tesisleri, parklar ve yollar yaptıklarını belirtti. Ayrıca Savunma Sanayi noktasında çok ilerlediklerini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu gelişmeler, güçlenmeler, hareketlenme ve söz sahibi olma durumu elbette birilerini rahatsız etti. Bunu durdurma heveslileri bize karşı içerde ve dışarda buldukları hainleri ve teröristleri kiralıyorlar. Yerli ve yabancı hainleri tek bir üst akıl yönetirken, her türlü imkânı da sağlıyor. Bu duruma karşın ülke olarak birliğimiz, beraberliğimiz, kararlı yürüyüşümüz ve kalkınmamızla üretimimiz çok önemlidir” şeklinde konuştu.

 

“O KIYMETLİ EMANETLERE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Her bir şehidimiz içimiz ağlarken, hainlerin tüm planlarını püskürtüyoruz ifadelerini de sarf eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizde kimi zaman umutsuzluk ve panik havasının oluşturulmasına karşın istikrarlı bir şekilde gelişmeye devam edeceğiz. Bunu gerçekleştirirken terörle mücadelede şehitlerimiz oluyor. O kahraman kardeşlerimizin geride bıraktıkları kardeşleri, aileleri bizim ailemizdir ve devletimizle birlikte yerelde de bizler o kıymetli emanetlere sahip çıkıyoruz” dedi.   

 

“BU OLURSA İNSANİ DEĞERLERİMİZİ KAYBETMİŞİZ DEMEKTİR”

Karamürsel’de ki fiziki şartları çok iyi noktalara getirdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, mevcut durumun daha güzel seviyeye ulaşması için çalışmaların devam ettiğini de söyledi. Karamürsel sahillerinde çalışmaların neredeyse tamamlandığının da altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Körfez’de ki en güzel sahillerimizin burada olduğunu vurgulamam gerekir. Kokuşan bir Körfez artık geçmişte kaldı ancak buda çalışarak oldu. İnsanımızın mutluluğunu çok önemsiyoruz. Köylerimizde ki mutluluk ve sevinç aynı zamanda bizimdir. Mahallenizde açlıktan veya farklı bir durumdan aç bitap düşmüş vatandaşımız olursa bundan hepimiz sorumluyuz. Bunun dışında ki her türlü olumsuzluğun meydana gelmesinde toplum olarak insani değerlerimizi kaybetmişiz demektir” diyerek sözlerini tamamladı. Muhtarlarla ve meclis üyeleriyle olan birliktelik yerel hizmetlerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

 

KARAMÜRSEL KOMEK VE BİLGİ EVİNİ DE GEZDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberinde ki heyet daha sonra Karamürsel’de ki KO-MEK ve Bilgi Evi’ni de ziyaret etti. 2005-2006 Yılında ilk kursiyerlerini almaya başlayan Kurs merkezinde toplam 18 bin 442 kişi eğitim alarak sertifikasını aldı. 38 farklı grubun bulunduğu kurs merkezinde yeni dönemde de 762 kişi eğitim alıyor. Kadın kursiyerlerin yoğun olduğu kurs merkezinde ülkemiz mutfağından ahşap boyamacılığına, yabancı dillerden aerobik sınıfına kadar birçok branş bulunuyor. Çocuklu kursiyerlerinde düşünüldüğü kurs merkezinde birde çocuk bakım odası bulunması da önemli bir hizmet olarak kayda geçti.

 

REHABİLİTASYON SÜRECİ DE YAŞIYORLAR

KO-MEK’in Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu merkeze gelen vatandaşlarımız aynı zamanda burada yeni arkadaşlıklar elde ediyor. Evlerine kapanmak zorunda kalan sosyal alanlardan uzak birçok insanımız, burada bir nevi rehabilitasyon süreci de yaşıyorlar” dedi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Bilgi Evi’ni de ziyaret ederek veliler ve öğrencilerle yakından ilgindi. Ziyaret Bilgi Evinde ki öğretmenlerden alınan detaylı bilgi sonrası sona erdi.

Son Güncelleme: 09.01.2017 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38