Milli yüzücülerde hedef 2016 Olimpiyatları

Türkiye Yüzme Federasyonu Genel Sekreteri Aktaç "2016 Olimpiyatları'nda yarı final, 2020'de de madalya kazanma amaçlı hareket ediyoruz. Kulüplerimizle işbirliği içinde yetişmiş sporcularımızı daha üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz"

Milli yüzücülerde hedef 2016 Olimpiyatları

Türkiye Yüzme Federasyonu Genel Sekreteri Aktaç "2016 Olimpiyatları'nda yarı final, 2020'de de madalya kazanma amaçlı hareket ediyoruz. Kulüplerimizle işbirliği içinde yetişmiş sporcularımızı daha üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz"

08 Ağustos 2014 Cuma 12:59
Milli yüzücülerde hedef 2016 Olimpiyatları
 Türkiye Yüzme Federasyonu Genel Sekreteri Hakan Aktaç, 2016 Olimpiyatları'nda yarı final, 2020'de de madalya kazanma amaçlı hareket ettiklerini belirterek, "Kulüplerimizle işbirliği içinde yetişmiş sporcularımızı daha üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz" dedi. Aktaç, AA muhabirine, uzun vadeli program hazırladıklarını kaydederek, bu kapsamda yüzme sporunu tabana yaymak için çalıştıklarını söyledi. Bununla ilgili Turkcell, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile proje yaptıklarını ifade eden Aktaç, Türkiye'deki 5 bölgede olimpik merkezler açtıklarını kaydetti. Aktaç, bu merkezlerde 9-14 yaşlardaki yetenekli sporcuları çalıştırdıklarını dile getirerek, her merkeze olimpiyatlara sporcu yetiştiren yabancı antrenörler getirdiklerini aktardı. Türk antrenörlerin de bu isimlerle çalışarak kendilerini geliştirmelerine imkan sağladıklarına dikkati çeken Aktaç, "Bölgeler bütün illerle koordineli çalışarak sporcular ve antrenörlerle temas kuruluyor. Belirli dönemlerde antrenörlerimiz illere giderek kamplar ve seminerler düzenliyor. Bunlar geleceğe yönelik çalışmalar, 2020 ve 2024 hedefli hedeflerdir. 2020'ye kadar uluslararası isim yapmış Bob Bowman ile anlaştık. 2016 Olimpiyatları'nda yarı final, 2020'de de madalya kazanma amaçlı hareket ediyoruz. Kulüplerimizle işbirliği içinde yetişmiş sporcularımızı daha üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
- "Lisanslı sporcu sayısı, 4 yılda yüzde 500'den fazla arttı"
Aktaç, yüzmede önceki yıllarda uluslararası alanda önemli başarılar elde edilemediğini vurgulayarak, uzun vadeli çalışmalarla başarı kazanmayı planladıklarını söyledi.Gençlik ve Spor Bakanlığının tesisleşme çalışmalarıyla Türkiye'de birçok ile havuz yapıldığını dile getiren Aktaç, bu sayede yetenekli sporcuları daha kolay tespit ettiklerini kaydetti.Aktaç, "4 yıl önce lisanslı sporcu sayısı 5 bindi, şu anda 38 bine yükseldi" diyerek, şöyle konuştu:"Bunda tesisleşmenin yanı sıra Türkiye'de organize ettiğimiz uluslararası şampiyonaların da etkisi var. Tesislerde her sene yaklaşık 100-150 bin çocuk yaz spor okullarına gidiyor. Burada uygun çocukları seçerek yüzme hayatına devam etmelerini sağlamak istiyoruz. Bunu başardığımız sürece ileriye dönük yetenekli sporcular yetişecek. Türkiye'yi tarıyoruz, yetenekli çocukların gözden kaçmayacağı bir yapıya geldik. Türkiye'de kurumsallaşıyoruz, eğer sabredilirse 8-10 yıl sonra yüzme, Türkiye'nin en büyük amatör branşı olacak düzeye gelecektir. Son 10 yılda Türkiye'de yaklaşık 100'e yakın havuz yapıldı. 4-5 yıl içinde algı değişimi de oldu."

Gerekli çalışmalar yapıldığında sporcuların başarı elde ettiğinin görüldüğünü belirten Aktaç, "Örneğin, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde (EYOF) ilk defa Beste Samancı madalya aldı. Yaşı 13, büyük yetenek vaat ediyor. Yetenek grubumuz da var, sürekli koordineli çalışılıyor. Bizim 2016 Olimpiyatları'nda yüzeceğimiz 1-2 yarı final, hem yüzmeye ilgiyi hem de sporcu sayısını arttıracaktır. Turkcell ile 2020 yılında 100 bin aktif sporcu hedefiyle ilerliyoruz. Bununla ilgili çalışıyoruz. Ağustos'un 15'inden itibaren 40 ilde Turkcell Yüzme Günleri düzenlenecek. Burada da 8-12 yaş gruplarında etkinlik düzenlenecek. Böylece yüzmeye ilgi ve algı artıyor" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 10.08.2014 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38