banner28
banner23
banner36

Minik öğrenciler fidan dikti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Tema Vakfı Kocaeli Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrenciler fidan dikti

Minik öğrenciler fidan dikti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Tema Vakfı Kocaeli Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrenciler fidan dikti

15 Ocak 2016 Cuma 11:58
Minik öğrenciler fidan dikti
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ve Tema Vakfı Kocaeli temsilciliği işbirliği çerçevesinde Yeniköy ve İzaydaş alanında fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve aynı zamanda Tema Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi olan Nermin Tol’un katıldığı fidan dikim etkinliğinde tüm ilçelerden Tema Vakfı temsilcileri ve ilçelerden ilkokul öğrencileri fidan dikti.

 ÖRNEK BELEDİYE

Ağaç dikerek çocukların yeryüzündeki yaşamı bütünsel bir bakış açısı ile anlamalarına doğa çevre sorunlarının farkında olmalarına ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına dönüştürmelerine katkı sağlanacağını belirten Nermin Tol,

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ile yaptığı çalışmalar Türkiye’ye örnek oluyor. Bu çalışmaların sürdürülmesi için gönüllülerimizi bilinçlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

 MİNİKLER FİDAN DİKTİ

Minik öğrencilere doğa ve çevre sevgisi ve bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, minikler fidan dikerek ağaç dikmenin ve ağaçları korumanın önemini öğrenmiş oldu. Kendi elleriyle fidan diken minik öğrenciler toprakla fidanları buluşturarak ilk can suyunu da fidanlara verdi.

 İLÇELERDEN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ

Tema Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Kullar Hacı Mustafa Özkol, Gölcük Piri Reis, Gölcük Turgut Özal, İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu, İzmit Ulubatlı Hasan, Çenesuyu Derince İbni Sina okullarından öğrenci ve öğretmenler katıldı. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yer aldığı etkinlikte Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Er ve İzaydaş yetkilileri hazır bulundu.

 PARK BAHÇE VE YEŞİL ALANLAR DAİRESİ

İzaydaş çevresinde bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından 40 bin adet ağaç dikildi. 2016 yılı içerisinde 10 adet bitki dikimi yapılan 130 bin metrekare arazi de Toros sediri, fıstık çamı, akasya ve zeytin ağaçları fidanları dikildi. Yeniköy Rekreasyon alanında da Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından 208 dönüm arazi de 1.200 adet fidan dikimi yapıldı. Arazide 5 bin adet fidan dikilmesi hedefleniyor. Yeniköy’deki 208 dönüm arazide akasya, çınar, dış budak ve ıhlamur fidanları dikildi.

 

Son Güncelleme: 15.01.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38