Minikler engelleri Bilgievi’nde aştı

ilgievlerinde, Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık etkinlikleri yapıldı

Minikler engelleri Bilgievi’nde aştı

ilgievlerinde, Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık etkinlikleri yapıldı

09 Aralık 2015 Çarşamba 11:36
Minikler engelleri Bilgievi’nde aştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri’nde, Engelliler Haftası nedeniyle birçok farkındalık etkinliği yapıldı. Gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklara, engellilerin yaşamlarındaki zorluklar aktarılarak onlarla empati kurmaları sağlandı. Yaşamımızın her alanında, engelli vatandaşlarımız için toplumdaki her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu nedenle düzenlenen Engelliler Haftası etkinliğinde engelli vatandaşlarımızın toplumla daha da bütünleşmesi, geleceğe umut ve sevgiyle bakmaları için tüm Bilgievi öğrencileri, verilen seminerler ve çeşitli engelli merkezleri ziyareti ile bilinçlendirildi.

 “YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çocuklarda farkındalık yaratmak amacı ile seminer düzenledi. Her Bilgievinin kendi bünyesinde yaptığı etkinliklerde öğrencilere ‘’Engelleri Aşalım’’ seminerleri verildi. Sinevizyon gösterisi ve drama gösterileri ile desteklenen seminerde öğrencilere, engelli birey gözüyle empati kurarak onların yaşamlarındaki zorluklar uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler, görme engelli bir birey ile empati kurmaları için oluşturulan parkurda, gözleri kapalı olarak yürümeye çalıştı. Bu sayede, görme engelli bireylerin çektiği zorlukları yaşayarak öğrenen öğrenciler, yaşadıkları duyguları anlatırken bir hayli heyecanlıydılar.

 “ENGELLİLER MERKEZİNİ ZİYARET ETTİLER”

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi öğrencileri engelliler merkezini ziyaret etti. Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, bu minik yüreklerle yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu belirtirken, öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler, engellilerin yaşadığı sorunlar hakkında merak ettikleri soruları sorarken, “Bizler öğrenci olarak engelliler için neler yapabiliriz?” diye sordular. Engellilerin yaşadıkları sorunları bizzat muhatabından dinleyen öğrenciler, bu konuda daha duyarlı olmaya söz verdiler. Öte yandan Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği'ni ziyaret eden Karamürsel Alp Bilgievi öğrencilerine, dernek başkanı Hatice Tiryaki tarafından dernek faaliyetleri, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Son Güncelleme: 09.12.2015 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38