ÖĞÜT: “SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NE GİDELİM”

Komisyon gitmezse kendinsin gideceğini açıkladı

ÖĞÜT: “SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NE GİDELİM”

Komisyon gitmezse kendinsin gideceğini açıkladı

22 Ağustos 2014 Cuma 11:45
ÖĞÜT: “SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NE GİDELİM”
 IŞİD ve Süleyman Şah Türbesi'ne ait iddiaları araştırmak üzere Meclis'te Tetkik Komisyonu kurulmasını isteyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, komisyonun kurulmaması halinde yalnız başına Süleyman Şah Türbesi'ne gideceğini belirtti.Öğüt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bir gazetede "Süleyman Şah Türbesi IŞİD'e veriliyor, Konsolos ve rehineler karşılığında" iddiasının yer aldığını ortaya koyarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağırdı. 49 rehineden haber alınamadığını ifade eden Öğüt, birtakım çirkin pazarlıkların olduğunu iddia ederek şu şekilde diye belirtti: "Süleyman Şah Türbesi'nin pazarlık yapılması doğru mudur, konuşulmuşsa ne konuşulmuştur? Dışişleri Bakanı açıklama yapmalıdır."dedi.
KOMİSYON KURULMASINI İSTEDİ-
Meclis Başkanı'na seslenen Öğüt, TBMM'de konuya ait tetkik komisyonu kurulmasını talep etti Öğüt, komisyonda olacak olan milletvekillerinin Irak'a, Musul'a gidip yerinde tetkik yapmasını da önerdi. Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk topraklarının pazarlık konusu yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyen Öğüt, "Genelkurmay Başkanlığı buradan asker çekilsin diye belirtti mi? TBMM bir komisyon kursun, milletvekillerini göndersin, Süleyman Şah Türbesi'nde bir tetkik yapılsın" diye açıkladı.
CHP'Lİ ÖĞÜT SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNE GİDECEK
Öğüt, şu şekilde devam etti: "IŞİD terör örgütüne para gönderildi mi, örtülü ödenekten? Yardım yapıldı mı? IŞİD terör örgütüyle Süleyman Şah Türbesi'yle alakalı bir faaliyet yapıldı mı? Bir komisyon kurulsun, bu komisyon tetkik yapsın. Şayet hükümet bunu aydınlığa çıkarmazsa ben tek başıma milletvekili olarak Süleyman Şah Türbesi'ne gitmeye hazırlık yapacağım ve yola çıkacağım. Hükümeti uyarıyorum, Meclis Başkanı'nı göreve davet ediyorum. Bir tetkik komisyonu kurulsun, bu tetkik komisyonu Süleyman Şah Türbesine gidip ,Musul'a gidip bir tetkik yapılsın, rehinelerimizin kurtarılması için faaliyet yapılsın."
HEMŞEHRİLERİ BAŞKONSOLOS İÇİN BANA BASKI YAPIYOR
49 Vatandaşımız ile birlikte IŞID tarafından rehin tutulan Musul Başkonsolosun Ardahanlı olduğunu, bu bölgedeki vatandaşların sürekli olarak bilgi almak için kendisini aradığını, devletin sahip çıkmamasından yakındığını ifade ederek, “Öğüt, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın Ardahanlı olduğunu ve Ardahanlılar'ın Yılmaz'ı 2,5 aydır beklediğini dile getirerek, "Hemşehrimin, yurttaşlarımın rehin kalmasına isyan ediyorum. Hükümet'i uyarıyorum, mutlaka partilerden bir araştırma komisyonu kurulsun" dedi.
Son Güncelleme: 22.08.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38