banner28

Olimpik Yüzme Havuzu, Kocaeli’nin incisi olacak

Kocaeli’nin yüz akı spor tesisleri arasında yer alacak Gebze’deki kompleks için hummalı ve titiz çalışma sürüyor

Olimpik Yüzme Havuzu, Kocaeli’nin incisi olacak

Kocaeli’nin yüz akı spor tesisleri arasında yer alacak Gebze’deki kompleks için hummalı ve titiz çalışma sürüyor

19 Mart 2014 Çarşamba 12:34
Olimpik Yüzme Havuzu, Kocaeli’nin incisi olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporun alt yapısına yönelik tesisleşme hamlesi kentin dört bir yanındaki inşaat çalışmalarıyla devam ediyor. Gebze’de başlatılan Olimpik Yüzme Havuzu’ndaki çalışmalar da bu çerçevede tüm hızıyla sürüyor. Tesis,  tamamlandığında Kocaeli’nin yanı sıra uluslar arası şampiyonalara ev sahipliği yapacak.

 

13 BİN 288 METREKARELİK ALANDA

Kocaeli’nin yüz akı spor tesisleri arasında yer alacak olan tesis için titiz ve hummalı çalışma aralıksız sürüyor. 13 bin 288 metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan tesis, Gebze Şehir Stadyumu arkasındaki mevcut kullanılmayan alanda yer alıyor.

Bodrum ve zemin olmak üzere iki kattan oluşan Gebze Olimpik Yüzme Havuzu, uluslararası şampiyonlara ev sahipliği yapacağı için donanımlı bir spor kompleksi şeklinde dizayn ediliyor. Olimpik Yüzme Havuzu, 2 metre derinliğinde ve 25x50 ölçülerinde inşa ediliyor. Bu havuzun yanı sıra 1.60 metre derinliğinde ve 16x25 ölçülerinde ısınma havuzu ile 4,5x11 ebadında bir de çocuk havuzu yapılıyor.

Geleceğin altın kulaçlarının izleneceği tribün de yapımı süren çalışmalar arasında yer alıyor. Tesisin olimpik yüzme havuzu bölümüne 750 seyirci kapasiteli tribün yapılıyor.

 

KOCAELİ’NE YAKIŞACAK

Olimpik Yüzme Havuzu, Kocaeli’ni uluslararası yarışlarda da temsil edecek. Bu nedenle tesisin tam donanımlı bir spor kompleksi kimliğine sahip olması için tüm detaylar titizlikle yerine getiriliyor. Bu çerçevede tesiste soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümler yer alacak. Tesisin birinci katında kat danışma, bilet satış, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeterya ve mutfak bulunacak. Tesisin havuz ve tribün çatısı çelik çatı olup üzeri kenetli sistem trapezoidal kaplama şeklinde yapılacak. Dış cephe kaplaması alüminyum kompoze panel olarak düzenlenecek.

 

Son Güncelleme: 20.03.2014 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38