banner28
banner23
banner36

Onlar artık sertifikalı anne!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’ndeki Anne Okulu’nda eğitim alan anneler, katılım sertifikalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı.

Onlar artık sertifikalı anne!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’ndeki Anne Okulu’nda eğitim alan anneler, katılım sertifikalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı.

04 Haziran 2016 Cumartesi 14:56
 Onlar artık sertifikalı anne!

 Onlar artık sertifikaanne!

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’ndeki Anne Okulu’nda eğitim alan anneler, katılım sertifikalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ile Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir de hazır bulundu.

 

EĞİTİMLER YEDİ HAFTA SÜRDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’nde 2014-2015 eğitim öğretim döneminde başlayan Anne Okulu eğitimleri, uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Yedi hafta süren eğitimlerde; Bebeklik ve Çocukluk Dönemi, Okul Dönemi ve Sorunları, Aile İçi Etkili İletişim Teknikleri, Anne Baba Tutumları, Kadın ve Rolleri: Evlat, Eş, Anne ve son iki haftada ise bölgesel şartlara göre belirlenen konularda eğitimler veriliyor. Anne Okulu katılımcı annelerinden Neslihan Zengin, yaptığı konuşmada verilen eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

SON DERS ABDULAZİZ YILMAZ İLE YAPILDI

Anne Okulu’nda çeşitli konularda eğitim alan anneler, son derste psikolog Abdulaziz Yılmaz’ın verdiği seminere katıldı. Değişen dünyada gençlerin evliliği kendilerine zorlaştırdığını ileri süren Yılmaz, kapitalist ruh ile gençlerin ekonomik özgürlüklerini sağladıktan sonra evlenmeyi düşündüklerini ifade etti. Eş seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da görüşlerini anlatan Yılmaz, gençlerin aşk hayatı ve ‘flört’ ile evlilik planlamaları yerine; tamamen İslami şartlara göre ve görücü usulü ile evlenmelerini tavsiye etti. Konuşmasının ardından Yılmaz’a Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş tarafından çiçek takdim edildi.

 

AİLE İÇİ EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ

Psikolog Yılmaz’ın konuşmasının ardından annelere hitap eden Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitim ailede başlar” dedi. Aile kurmanın önemine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Toplumun temel taşı olan aile, dinimizde de büyük bir öneme sahiptir. Aile kurmak gibi aileyi devam ettirmek de önemlidir. Bunu da eğitime bağlayabiliriz. Eğitim ailenin gelişmesini, büyümesini, aile fertlerinin nitelikli bir yaşam sürmesini sağlar. Bu yüzden aile içi eğitim olmazsa olmazdır” ifadesini kullandı. Daha sonra anneler, aldıkları eğitimlerin sonucunda yazdıkları mektuplardan oluşan bir kitabı da Başkan Karaosmanoğlu’na hediye etti.

Son Güncelleme: 04.06.2016 14:56
Anahtar Kelimeler:
AnneSertifika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38