Örnek çilek bahçeleri çok beğenildi

Büyükşehir'in alternatif ürün yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla dağıttığı albion çilek fideleri yüzleri güldürdü. Çilek tarlaları 1 dekarda 2,5 ton ürün verdi

Örnek çilek bahçeleri çok beğenildi

Büyükşehir'in alternatif ürün yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla dağıttığı albion çilek fideleri yüzleri güldürdü. Çilek tarlaları 1 dekarda 2,5 ton ürün verdi

08 Eylül 2015 Salı 11:14
Örnek çilek bahçeleri çok beğenildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kırsal Ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü, Kocaeli çiftçisini hastalıklara dayanıklı, pazar değeri yüksek, verimli alternatif ürünlere yönlendirmek amacıyla çalışıyor. Bu ürünlerden biri olan albion çilek çeşidinin yetiştirilmesini teşvik etmek ve benzer çeşitlerin ilimizde örnek bahçeler kurularak yaygınlaştırılmasını sağlamak için projeler yürütülüyor.
 
285 BİN ALBİON ÇİLEK FİDESİ
Tarımsal destekleme projeleri kapsamında Kandıra(Akçabeyli, Esentepe, Deliveli, Şerefsungur, Cebeci, Akbal, Bozvurun, Akdurak, Esentepe), Karamürsel(Akçat, Osmaniye), Kartepe(Acısu, Suadiye), İzmit(Kabaoğlu), Başiskele(Yeniköy, Servetiye Cami, Camidüzü ) ilçelerinde çilek üretimi yapan, üretim bilgisi olan Ziraat Odası–Kooperatif üyesi 25 çiftçimize 284.800 adet albion çeşidi çilek fidesi, damla sulama borusu(13.200 metre), malç naylonu(1.000 kg) dağıtılarak örnek bahçeler oluşturuldu.
 
1 DEKARDAN 2,5 TON ÜRÜN
Ayrıca eylül ayının başında Karamürsel'in Akçat ve Osmaniye mahallesinde 6 çiftçiye 55.000 çilek fidesi dağıtımı gerçekleştirildi. Servetiye Cami, Camidüzü ve Cebeci'de kurulan bahçelerden 1 dekardan 2-2,5 ton çilek verimi elde edildi.
Çiftçilerimiz aşırı neme bağlı hastalıklara dayanıklı, birim alandan yüksek verim alınan, saklama ve pazar koşullarına dayanıklı albion çilek çeşidi ile karlı bir üretim yapmanın sevincini yaşadı. Verimin arttırılmasına yönelik bitki besleme ve kültürel tedbirler üzerinde de çalışılıyor. Çiftçilerimizi modern çilek üretimine yönlendirmek ve gelir düzeyini arttırmak amacıyla yapılan bu projeler önümüzdeki dönem devam edecek.

Son Güncelleme: 09.09.2015 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38