banner28
banner23
banner36

Osmanlıca Kurslarına Büyük İlgi

Hayrat Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan protokol çerçevesinde düzenlenen Osmanlı Türkçesi Kursları Kocaeli de büyük ilgi görüyor.

Osmanlıca Kurslarına Büyük İlgi

Hayrat Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan protokol çerçevesinde düzenlenen Osmanlı Türkçesi Kursları Kocaeli de büyük ilgi görüyor.

13 Nisan 2015 Pazartesi 13:06
 Osmanlıca Kurslarına Büyük İlgi
 2012 yılından beri 2000 den fazla kursiyerin Osmanlıca’yı öğrendiği Kurslar; Halk Eğitim Merkezlerinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde, Gençlik Merkezlerinde ve Milli Eğitim Bakanlığı hizmetiçi eğitim kapsamında Bakanlığa bağlı okullarda devam ediyor.

Her seviyeden ve yaştan isteyen herkesin katılabildiği kurslar toplam 4 kurdan oluşmaktadır.  Kursiyerler; Osmanlı alfabesinden başlayarak matbu ve el yazması metinleri, arşiv metinlerini, hatta raflarında okunmayı bekleyen dedelerinden kalma mektupları okuyabilecek seviyeye gelmektedir.

Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan Hayrat Vakfı’nın temsilcilikleri ve gönüllüleri tarafından tamamen ücretsiz olarak icra edilen kurslara www.osmanlicaegitim.com ve (www.hayratvakfi.org) adreslerinden online kayıt yaptırılabilmektedir.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Hayrat Vakfı Kocaeli Temsilcisi Abdullah ATEŞ: “Her kesimden ve her yaştan insanımıza bu hizmeti sunmaktan dolayı büyük bir şeref ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Ülkemiz için ve özellikle geçmişten gelen zengin kültür hazinemizle, milli manevi değerlerimizle buluşmak için çok faydalı olacağına inandığımız bu programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle kurslarımızı açmamızda her türlü kolaylığı gösteren Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı geçmişle köprü kurmaya, bu büyük kültür hizmetine katılmaya davet ediyorum. 

 

Son Güncelleme: 13.04.2015 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
H.S. 2015-04-15 21:14:18

Osmanlıca derslerini bu şekilde büyük bir özveri ile veren bu arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ediyoruz.

banner39

banner37

banner38