Otobüsçüler isyan etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma 1 Şubat tarihinde sokulacak olan 240 araca tepki gösteren otobüs ve minibüsçüler eylem yapmak için Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Otobüsçüler isyan etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma 1 Şubat tarihinde sokulacak olan 240 araca tepki gösteren otobüs ve minibüsçüler eylem yapmak için Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

29 Ocak 2016 Cuma 17:15
 Otobüsçüler isyan etti

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hizmet verecek olan 240 yeni otobüsü 1 Şubat Pazartesi günü hizmete sokacak. İlimizde bulunan 2 bin 200 minibüsçü bugün öğleden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na giderek yaşanacak mağduriyetleriyle ilgili dilekçelerini belediyeye sundu. Minibüsçülerin belediyeye toplu halde girip-girmemesiyle ilgili tartışmalarda kısa süreli gerginliğin yaşandığı eyleme Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası ve aynı zamanda Kooperatifler Birliği Başkanı Mustafa Kurt da katıldı. Kurt, belediye yetkilileriyle bugün saat 10.00’da Sekapark Otel’de bir toplantı yapacaklarını söyledi.

GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Minibüsçüler adına bir basın açıklaması yapan Mustafa Kurt şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli genelinde toplam 2 bin 200 araçla, toplu taşımada 50 yılı aşkın süreden beri hiçbir bahane üretmeden sabahın 5’inden gecenin bir yarısına kadar cumartesi-Pazar, bayram, tatil demeden siz değerli hemşerilerimizin yolculuk taleplerini karşılamış bulunmaktayız. Belki bizlerin sizlere karşı istenildiği gibi hizmet etmede kusurlarımız olmuştur ama hiçbir zaman yol bozukluğu, yolcu azlığı, hava şartları ve buna benzer gerekçeleri ileri sürmeden kesintisiz bir şekilde kamu hizmeti mantığına yakışır düzeyde toplu taşıma hizmetini devam ettirmiş bulunmaktayız.

 

HAVUZ SİSTEMİNE GEÇİŞ

İlimiz sınırlarının Büyükşehir Belediyesi sınırları olarak kabul edilmesi üzerine belediyemizin talebi doğrultusunda toplu taşıma hizmetlerinde modern araç değişikliği, havuz sistemine geçiş, tek renk araç modeline geçiş sağlanmıştır. Bu nedenle toplu taşıma taleplerinin denetlenmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, vergi kaybının ve korsan taşımacılığın önüne geçilmiştir. En önemlisi ise toplu taşıma hizmetleri ile alakalı şikayet ve denetimin daha gerçekçi ele alınarak etkin çözümlere gidilmiş olmasıdır. Kocaeli’de sürdürülebilir olabilmesi, konfor düzeyinin arttırılabilmesi için taşımacı esnafının gelirinin de makul düzeyde olması zorunludur.

 

AYLIK 4 BİN LİRA KREDİ BORCU

Hepinizin bildiği üzere gerek merkezi hükümet, gerekse Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu kanın niteliğinde araçlarda taşınan ücretsiz seyahatlerle toplu taşıma esnafımıza çok ciddi anlamda maddi zararlar verilmiştir. Bunların başında günlük taşıdığımız ücretsiz ve indirimli yolcular bulunmaktadır. Her gün başta 65 yaş ve üzeri olmak üzere bu bireylerin arttığı görülmekte olup ortalama günlük 80 bin civarında ücretsiz ve indirimli yolcu taşınmaktadır. Bir yandan araçlarımızı engelliye uygun hale getirebilmek için esnafımız bankalardan kredi çekerek araç yenilemeye gitmektedir. Hal böyleyken esnafımızın aylık en az 4 bin lira kredi borcu ödenmektedir.

 

ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA...

Esnafımız kredi borcunu zar zor öderken önümüze Büyükşehir Belediyesi’nin plansızca almış olduğu 240 adet 12 metrelik otobüslerle karşı karşıya kaldığımız bu durumda esnafımızın çok ciddi anlamda mağdur olacakları aşikardır. Yarın anlaşılma sağlanamaması durumunda esnaflarımız kredi borçlarını ödeyemeyerek icralık duruma düşeceklerdir. Bizler küçük esnaf olarak devletimize bağlı, sadakatle çalışıp vergisini veren, ülke ekonomisine katma değer katan sadece ve sadece geçimini kazanmaktan ve 10 yılda bir araç değiştirerek ayakta zor durabilen bir esnaf grubuyuz. Bizim devletle rekabet edebilecek ne gücümüz ne de kuvvetimiz vardır. Amacımız evimize bir parça ekmek götürmektir.”

 

 

Son Güncelleme: 31.01.2016 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38