banner28
banner23
banner36

Otoyol köprüsünde kiriş montajı gece yapıldı

Büyükşehir tarafından yapımı devam eden İlimtepe Yolu 1. Etap çalışmaları kapsamında yapılan otoyol geçiş köprüsünde kiriş montajları yapıldı

Otoyol köprüsünde kiriş montajı gece yapıldı

Büyükşehir tarafından yapımı devam eden İlimtepe Yolu 1. Etap çalışmaları kapsamında yapılan otoyol geçiş köprüsünde kiriş montajları yapıldı

19 Eylül 2021 Pazar 14:23
Otoyol köprüsünde kiriş montajı gece yapıldı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden İlimtepe Yolu 1. Etap Projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Körfez Yeni Yalı Mahallesinden başlayarak İlimtepe Mahallesine giden 5,2 kilometrelik yolun 1. etabı kapsamında yapılan otoyol geçiş köprüsünün kiriş montajı yapıldı. Ekipler, 2 gün süren kiriş montajını gece saatlerinde çalışarak tamamladı. Toplamda 45 adet kirişin koyulacağı otoyol geçiş köprüsü için 15-16 Eylül tarihlerinde akşam 22.00 ile sabah 06.00 saatlerinde TEM otoyolu araç trafiğine kapatılarak trafik akışı D-100’den verildi.

 

45 ADET KİRİŞ MONTE EDİLECEK

İlimtepe Yolu 1. Etap projesiyle TEM üzerinden geçilerek Yeni Yalı Mahallesi’nden Yunus Emre Caddesi’ne geçiş sağlanacak. Çamlıtepe ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinden geçerek, D-100 Karayolu ile İlimtepe Konutları arasında kuzey-güney yönlü bağlantı sağlayacak otoyol geçiş köprüsüne, 45 adet kirişin montajına başlandı. 15 adet kirişin monte edildiği otoyol geçiş köprüsüne iki gün içerisinde 15 kiriş daha monte edildi. Önümüzdeki günlerde de kalan 15 kirişin montajı yapılacak.

 

TEM OTOYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Kiriş montajı çalışmaları kapsamında TEM otoyolu 15 Eylül Çarşamba ve 16 Eylül Perşembe saat 22.00-06.00 saatlerinde araç trafiğine kapatılarak, trafik D-100 Karayoluna aktarıldı. TEM Otoyolu üzerindeki kısımda yapılacak montaj çalışmalarında yaşanabilecek olası bir olumsuzluğa mahal vermemek için otoyol trafiğe kapatıldı.

 

1.120 M UZUNLUKTA DUBLE YOL

Otoyol geçiş köprüsü için 90 adet temel kazıkları çakıldı. Proje kapsamında, 1.120 metre duble yol, içme suyu, atık su ve yağmursuyu hatları, dere ıslah çalışmaları tretuvar ve parke yapımı çalışmaları yapılıyor.

 

128,7 METRE AÇIKLIĞA SAHİP

İlimtepe Yolu 1. Etap çalışmaları kapsamında, yolun güneyden kuzeye doğru geçebilmesi için 128,7 metre açıklığa sahip bir adet geçiş köprüsü yapılıyor. 

Anadolu Döküm Kavşağından başlayan yol, TEM üzerinden otoyol geçiş köprüsü ile geçilerek Yunus Emre Caddesi’ne bağlanacak. İlimtepe Yolu 1. Etap çalışmaları kapsamında bin 120 metre uzunlukta duble yol, 800 metre dere ıslahı ve geçiş menfezleri de yapılıyor.

 

KUZEY MARMARA’NIN SEVİNDİKLİ ÇIKIŞI

D-100 Yeni Yalı Mahallesinden başlayan yol Çamlıtepe ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinden geçecek. D-100 Karayolu ile İlimtepe Konutları arasında kuzey-güney yönlü bağlantı sağlayacak dört şeritli yolun sonraki etaplarının da tamamlanmasıyla Kuzey Marmara Otoyolunun Sevindikli çıkışının D-100 Karayolu ile olan bağlantılarının sağlanması amaçlanıyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38