Özak ‘’Enerji bir memleket meselesidir’’

Başkan Vekili Özak enerjinin verimli kullanılmasının bir sosyal sorumluluk olduğunu söyledi

Özak ‘’Enerji bir memleket meselesidir’’

Başkan Vekili Özak enerjinin verimli kullanılmasının bir sosyal sorumluluk olduğunu söyledi

12 Ocak 2016 Salı 10:46
Özak ‘’Enerji bir memleket meselesidir’’
Enerji Verimliliği Derneği Kocaeli Şubesi yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette dernek başkanı Ali Fuat Eyüpoğlu, GYTE’den Prof. Dr. Adem Kılıç, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Fen İşleri Daire Başkanı Lütfü Efil, Enerji Müdürü Çetin Ergün, Ahmet Sencer, Tekin Urhan, Umut Aydoğdu ve Gebze Ticaret Odası’ndan Ercan Altınkaya yer aldı. Dernek başkanı Ali Fuat Eyüpoğlu yaptıkları çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Vekili Özak ise enerjinin tam anlamıyla bir memleket meselesi olduğunu vurguladı.

 HER YERDE ENERJİDEN TASARRUF

Enerjinin verimli kullanılmasının bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Başkan Vekili Özak, bu konuda birlikte adım atmanın daha faydalı olacağını dile getirdi. Başkan Vekili Özak, “Enerji Verimliliği Derneği ülkemizin tamamını ilgilendiren bir konuyla ilgili çalışmayı kendine hedef edinmiş. Dünyanın günümüzdeki en büyük sorunu enerjidir.  İnsanın daha rahat ve konforlu yaşamasına imkan sağlayacak birtakım gelişmelerle birlikte elektriğin sağlamış olduğu nimetlerden vazgeçmesi günümüzde mümkün değil. Ülkemiz enerjide dışa bağımlı. Bundan dolayı enerjiyi verimli kullanmalıyız. Bulunduğumuz her yerde enerjiden tasarruf sağlamalıyız” dedi

 PROJE VE FİKİRLERİNE HER ZAMAN AÇIĞIZ

Yenilenebilir enerjinin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Vekili Özak, şunları kaydetti: “Biz Büyükşehir Belediyemizin birçok yatırımında yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ediyoruz. Özellikle yeni yapılan toplu konutların, büyük yapıların mümkün olduğunca dışarıdan az enerji alacak şekilde dizayn edilmesi gerektiğini düşünüyorum. STK’ların kamuoyu ilgilendiren birtakım proje ve fikirlerine her zaman açığız ” dedi.

 ENERJİ EVİ PROJESİ

Enerjide ülke olarak büyük oranda dışa bağımlı olduğumuzun altını çizen dernek başkanı Eyüpoğlu, en ufak bir tedbirin dahi ciddi tasarruflar sağladığını söyledi. Eyüpoğlu, “Enerji kolay üretilmiyor. Bunu vatandaşlara yerinde gösterebilmek için minyatür bir enerji evi kurmayı planlıyoruz” dedi. Fen İşleri Daire Başkanı Lütfü Efil de Büyükşehir Belediyesi’nin enerji konusuna önem verdiğini, Türkiye’de Enerji Müdürlüğü kuran ilk belediyenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurguladı.

 

Son Güncelleme: 12.01.2016 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38