banner28
banner23
banner36

Özak, Makedonya Üniversitesi’nden konukları ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Makedonya Üsküp Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi dekanlarını makamında ağırladı

Özak, Makedonya Üniversitesi’nden konukları ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Makedonya Üsküp Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi dekanlarını makamında ağırladı

08 Nisan 2015 Çarşamba 18:03
Özak, Makedonya Üniversitesi’nden konukları ağırladı

Kocaeli Üniversitesi’nin konuğu olarak Mimar Sinan Haftası kapsamında ilimizde bulunan Makedonya Üsküp Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Minas Bakalchev, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mitko Hadzi Pulja, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ve beraberlerindeki heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak’a makamında bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Danışmanı Tahir Akman, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, İmar ve Şehircilik Dairesi mimarları ve personeli hazır bulundu.

MİMAR SİNAN GÜNÜMÜZ MİMARLIĞINI DA AYDINLATIYOR

Misafirlerini kapıda karşılayan Başkan Vekili Özak, akademisyenleri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ilimizde Balkan ülkeleri ve Makedonya bölgesinden göç eden nüfusun yaşadığını konuklarına aktardı. Mimar Sinan’ın Osmanlı mimarlığında önemli bir yeri olduğunun altını çizen Özak, “Mimar Sinan günümüz mimarlığını aydınlatmaya devam ediyor” dedi.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARI ARTTI

Misafirlerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizde yapılan projelerle ilgili bilgiler aktaran Özak, “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı dev projeler sanayinin oluşturduğu kirliliğin önüne geçti. Körfez’in çevresine yapılan arıtma tesisleriyle deniz kirliliği engellendi” ifadelerini kullandı. Nüfus yoğunluğunun artmasına rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttığını ifade eden Özak, kent kimliğini oluşturan tarihi dokuların, yapılan çalışmalar ve projelerle kente kazandırıldığını ifade etti.

İSTANBUL’DAN GÖÇ ALIYORUZ

Özak, “Kocaeli çevre konusunda ülkemize model olmuş bir kenttir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın çevreye olan duyarlılığı, çevre aşığı bir insan olmasının etkisi var. Kent planyacısı olarak bizler de imar kararlarımızı bu yönde aldık. Doğal dokuyu bozmayan imar planları oluşturduk. Burada bulunan imar ekibimizle kentimize sahip çıktık” dedi. Yapılan tüm bu çalışmalar sonucunda nüfus yoğunluğunun da buna paralel arttığını belirten Özak, ‘’Cazibe merkezi olan Kocaeli, İstanbul’dan göç alıyor” dedi.

SEKAPARK’A HAYRAN KALDILAR

Mimar Sinan Haftası etkinlikleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nin davetlisi olarak ilimizde bulunan Makedonya Üsküp Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Minas Bakalchev, Kocaeli’nden çok etkilendiklerini özellikle Sekapark’ın gerek peyzaj gerekse manzarasına hayran kaldıklarını ifade etti. ‘’Aynı kültürün parçasıyız’’ diyen dekan, ilimizde yapılan çalışmalara ilişkin beğeni ve gözlemlerini Başkan Vekili Özak’a aktardı.

BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ PARTNLERİMİZDEN BİRİ

Balkan ülkeleriyle işbirliği çalışmalarını genişletmeyi amaçladıklarını belirten Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte iş birliği yaptığımız önemli partnerlerimizden biri, 2014 yılında birlikte yaptığımız kongre ve birlikte yürüttüğümüz çalışmalar dünyaya örnek oluyor’’ dedi. Bu kapsamda Yunanistan’ın Selanik şehrinden yerel yönetimlerle iş birliği konusunda görüşmek ve birlikte çalışmalar yapmak konusunda teklif aldığını belirten dekan Erdoğan, yakın bir zamanda Selanik’e giderek ortak bir çalışma yapmak istediklerini ifade etti.

ÖZAK, İMZALI KİTAP VERDİ

Ziyaretin sonunda konuklara Başkan Vekili Zekeriya Özak tarafından imzalanan ’Kocaeli Kültür Envanteri’ kitabı ve ilimizin geleneksel tatlısı pişmaniye hediye edildi. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından konuklar makamdan ayrıldı.

 

 

Son Güncelleme: 08.04.2015 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38