banner28
banner23
banner36

Portekizli Büyükelçiden Kocaeli’ye övgü

Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret eden Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Cabral, Kocaeli’den övgüyle bahsetti

Portekizli Büyükelçiden Kocaeli’ye övgü

Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret eden Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Cabral, Kocaeli’den övgüyle bahsetti

12 Şubat 2014 Çarşamba 11:16
Portekizli Büyükelçiden Kocaeli’ye övgü
 Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Jarge Cabral çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kocaeli’ye geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret eden Büyükelçi Cabral, ekonomik krizle boğuşan Portekiz’in krizden çıkış yolları aradığını ifade etti. Büyükelçi Cabral, geçmişte Türkiye’nin de böyle bir sıkıntı yaşadığını, krizden çıkış tecrübesinden faydalanmak istediklerini söyledi. Ziyarette Genel Sekreter Ersin Yazıcı da hazır bulundu.

 

PORTEKİZ YENİ PAZAR ARAYIŞINDA

Büyükelçisi Jarge Cabral, ‘’Krizden ötürü yeni pazarlar arıyoruz. Buraya gelmekteki amacımız da bu. Türk işadamlarıyla görüşüp ticari ilişkiler kurmaya çalışacağız. Kocaeli sanayi yönünden zengin bir kent. İki ülke arasında yeni ilişkiler kurabiliriz” dedi. Büyükelçi Cabral, sanayi tesislerinin çokluğuna rağmen Kocaeli’nin temiz bir çevreye sahip olmasından övgüyle bahsetti. Türkiye’nin AB sürecine tam destek verdiklerini dile getiren Portekizli Büyükelçi, ikram edilen pişmaniyeyi de çok beğendi.

 

KOCAELİ HER ALANDA ÖNE ÇIKIYOR

Kocaeli’nin büyük bir değişim yaşadığını belirten Başkan Vekili Özak da, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre için önemli yatırımlar yaptığını dile getirdi. Başkan Vekili Özak, “İzmit Körfezi kokudan geçilmiyordu. Arıtma tesislerimizle atık sularımızı temizleyerek denize veriyoruz. Rutin kontroller yapıyoruz. Daha yeşil bir çevre için milyonlarca ağaç diktik. Şehrin her yanında parklar oluşturuyoruz. Kentimiz sanayi kimliğinin yanında çevre, turizm ve eğitim konusunda da ön plana çıkmaya başladı. Kocaeli, Türkiye’de örnek ve model şehir olarak anılmaya başlandı” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 13.02.2014 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38