banner28

SABİT EK ÖDEME DIŞINDA PERFORMANS NEREDEYSE YOK

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Temsilcileri ile toplantı yaptı.

SABİT EK ÖDEME DIŞINDA PERFORMANS NEREDEYSE YOK

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Temsilcileri ile toplantı yaptı.

18 Eylül 2015 Cuma 11:41
 SABİT EK ÖDEME DIŞINDA PERFORMANS NEREDEYSE YOK
Tıp Fakültesinde Görev Yapan Sağlık Çalışanların Sorunları Tespit Edildi
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Temsilcileri ile toplantı yaptı. Toplantıya İş Yeri Baş Temsilcisi Burcu Görüş, İzmit İlce Temsilcimiz Ercan Öztürk, Baş İskele İlce Temsilcisi Yalcın Gül Katıldı. Toplantıda Tıp fakültesinde görev yapan sağlık çalışanların sorunları tespit edildi. Sorunların giderilmesi için kurum yetkilileri ile görüşülmesine karar verildi. Toplantı sonrası Şube Başkanı Çeker açıklamada bulundu. 
Hemşire Eksikliğinin Biran Önce Giderilmesi Gerek, 
Açıklamasını sürdüren Çeker; KOÜ Bağlı Faaliyet gösteren Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilimizin dışında bölgeye de ciddi bir sağlık hizmeti vermektedir. Verilen sağlık hizmetinin daha kaliteli hala getirilmesi için hastanedeki hemşire eksikliğinin biran önce giderilmesi gerek, hastanenin ekonomik sorunlarının ortadan kaldırılması için hükümet gerekli ekonomik desteği vermeli kuruma para aktarılmalıdır. Dedi. Çeker;  Yoğun iş yüküne rağmen yeterli sağlık çalışanı ve hemşire yoktur. Hemşire açığı ivedilikle giderilmeli. Dedi.
Sabit Ek Ödeme Dışında Performans Neredeyse Yok.  
Açıklamalarını sürdüren Çeker; Sabit ek ödeme dışında performans neredeyse yok oldu.  Döner sermayeler dağıtımında şeffaflık sağlanmalı, Performansların hesaplanmasında ve dağıtılmasında personelin tereddütlerini ortadan kaldırmak için personelin istekleri dikkate alınarak düzenleme yapılması çalışma barışına katkı sunacağı gibi, hizmet kalitesinde artıracaktır. Dedi. Başkan Çeker;  Çalışanlar döner sermaye ödemelerin her çalışana eşit dağıtılmadığını servisler arası farklılıklar olduğunu iddia etmektedirler, bu ve buna benzer söylentilerin önüne geçmek için şeffaf yönetim tarzını benimsemek kurum amirlerini töhmet altından kurtaracaktır. Dedi.
Riskli Birimlerin Belirlenmesinde Ortaya Çıkan Sorunlar Çözümlenmesi gerek. 
Şube Başkanı Çeker; Özellik arz eden riskli birimler farkının ödenmesi ve riskli birimlerin belirlenmesinde ortaya çıkan sorunlar çözümlenmesi gerekmektedir. Ayrıca döner sermaye dağıtımı esnasında kullanılan ve unvana göre belirlenen katsayı adaletsizliğinin giderilmesi  ve kat sayıda belirtilen en üst puan üzerinden döner sermaye ödemeleri gerçekleştirilmeli. Dedi. 4/B’li Sözleşmeli Olarak Çalışmakta İken 4/A Kadrosuna Geçen Çalışanların Maaşlarının Döner Sermayeden Değil Genel (Katma) Bütçeden Ödenmesi Gerekmektedir. Buda Kurumu ekonomik olarak rahatlatacağı gibi Döner sermayelerin dağıtım oranlarının yüksek olmasına sebep olacaktır. Dedi.
Belli Kesime İltimas Geçildiğine Dair Söylentiler Araştırılmalı,
Çeker; Hemşirelerin gece nöbetinden çıkarılarak gündüze alınmasında eşit davranılmadığı, özrü olmayan, mesleğe yeni başlamış hemşirelerin gündüz  mesaisinde görevlendirilmek suretiyle belli kesime iltimas geçildiğine dair söylentiler araştırılmalı, söylentiler gerçek ise ilgililer hakkında işlem başlatılmalıdır. Dedi. Kurum idari kurullarında alınan kararlar uygulanmak için alınır. Alınan kararların uygulanmadığına dair personelden şikayetler gelmektedir. Şayet uygulanmıyorsa bu suç teşkil etmektedir. KİK Kararları bir an önce hayata geçirilmelidir. Diyen Başkan Çeker; Çalışanların sorunlarının  idareciler aktarılması ve  görüşülmesi için çalışanlar tarafından oluşturulan komisyonda sendikamızı temsilen bir sendika yetkilisi heyette görev alacaktır. Dedi.

Son Güncelleme: 18.09.2015 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38