Sarıbay 346 oyla CHP il başkanı

CHP İl Örgütü’nün 35. olağan kongresinde mevcut İl Başkanı Cengiz Sarıbay güven tazeledi. 404 delegenin oy kullandığı kongrede Cengiz Sarıbay 346 oy alırken 5 oyda da çizik yedi. 53 oy ise geçersiz sayıldı.

Sarıbay 346 oyla CHP il başkanı

CHP İl Örgütü’nün 35. olağan kongresinde mevcut İl Başkanı Cengiz Sarıbay güven tazeledi. 404 delegenin oy kullandığı kongrede Cengiz Sarıbay 346 oy alırken 5 oyda da çizik yedi. 53 oy ise geçersiz sayıldı.

27 Aralık 2015 Pazar 20:29
Sarıbay 346 oyla CHP il başkanı

CHP İl Örgütü’nün 35. olağan kongresi dün Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 600 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongreye blok liste-çarşaf liste tartışması damga vurdu. Divan oluşturulduktan sonra tek tek delegelerin isimleri okunarak blok liste mi yoksa çarşaf liste mi istedikleri soruldu. Bunun sonucunda ise seçim blok liste yöntemiyle gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak mevcut başkan Cengiz Sarıbay katıldı. 

22 KURULTAY DELEGESİ 

Kongrede 600 il delegesi, 3 milletvekili ve doğal delege olan 5 disiplin kurulu üyesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre sonucunda il başkanı, 24 il yönetim kurulu üyesi, 9 disiplin kurulu üyesi ve 22 kurultay delegesi belirlendi. Kongre sonucunda seçilen olan kurultay delegeleri 17 Ocak’ta gerçekleştirilecek kurultayda oy kullanacak. CHP Kocaeli İl Örgütü üyelerini il kongresinde genel merkez de yalnız bırakmadı. CHP PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer kongre de divan başkanı oldu. 

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

CHP’nin Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek 35. olağan genel kurulu için emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Emniyet güçleri, kültür merkezi dışında yaklaşık 5 araçla kongrenin tamamlanmasını bekledi. Sabancı Kültür Merkezi içerisinde de emniyet güçleri X-Ray cihazının önünde olası bir gerginliğe ve provokasyona karşı hazır bir şekilde bekledi.

SARIBAY EŞİYLE KATILDI

CHP İl Başkanı ve başkan adayı Cengiz Sarıbay, erken saatlerde Sabancı Kültür Merkezi’ne gelerek delege kartını aldı. Partililerle sohbet eden Sarıbay, kongreyle ilgili son hazırlıkları inceledi. Cengiz Sarıbay’a eşi Nurdan Sarıbay da eşlik etti. Sarıbay çifti, partililerle kısa kısa sohbetler ederek fotoğraf verdi.

22 kişilik kurultay delege listesinde olması beklenen partinin önemli isimlerinden Alpaslan Seymen, kongreye ilk gelen isimlerden oldu. Seymen, sabahın erken saatlerinde Sabancı Kültür Merkezi’ne gelerek, bina girişinde partilileri karşıladı. Tek tek herkesle selamlaşan Seymen, misafirleri kongre alanına uğurladı.

SEFA SİRMEN DE GELDİ

CHP eski Milletvekili Sefa Sirmen, Prof. Dr. Hurşit Güneş gibi isimler de kongreye erken gelen isimler arasında oldu. Eski vekiller, Sabancı Kültür Merkezi’ne erken saatlerde gelerek partililerle sohbet etti. Öte yandan kongreye uzun zamandır Kocaeli’de gözükmeyen, bir dönem adı CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için geçen Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt’te erkenden gelen isimler arasında oldu.

ŞEMSETTİN CEYHAN DA KATILDI

CHP’nin 35. olağan genel kuruluna CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, CHP Kocaeli eski milletvekilleri Prof. Dr. Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan, Sefa Sirmen, Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt, ilçe başkanları, il eski başkanları, ilçe eski başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

ÇARŞAF LİSTE KRİZİ

CHP kongresinde salonda seçimin çarşaf liste mi yoksa blok liste ile mi yapılacağı tartışmaları damgasını vurdu. CHP’de, Gebze bölgesi, Kandıra, Karamürsel ve Derince ilçelerinin çarşaf liste ile seçimin yapılmasını istedikleri öğrenilirken, İzmit, Kartepe, Körfez ve Gölcük’ün blok liste ile seçim yapılması noktasında kararlı olduğu belirtildi. CHP’nin tüzüğünde seçimlerin çarşaf liste yapılması gerektiği belirtilirken, blok liste ile yapılması için delegelerin yüzde 10’nun imzası gerekiyor. Seçimlerin çarşaf listeye dönmesi halinde salonda bulunan 608 delegenin her hangi biri çıkıp il yönetimi ve kurultay delegeliğine aday olabilir.

 

DİVAN OLUŞTURULDU

CHP’nin kongresi saat 12:00 itibarı ile divanın oluşturulmasıyla başladı. Kongrenin divan başkanlığına CHP Eskişehir Milletvekili ve PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer seçilirken, yardımcılıklarını ise Rıdvan Alkan, Aysun Kılınç ve Hüseyin Yılmaz yaptı. Kongre İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlatıldı.

PARTİLİLERDEN  ELEŞTİRİ

Oylama işlemlerinin tamamlanmasının ardından faaliyet ve hesap raporları okundu. Daha sonra ise partililer yaklaşık bir saat boyunca kürsüye gelerek düşüncelerini aktardı. Bazı partililer, seçimin çarşaf listeyle yapılmasına tepki gösterdi ve CHP’nin bu sebepten dolayı zarar göreceğine dikkat çekti.

Son Güncelleme: 28.12.2015 17:27
Anahtar Kelimeler:
Cengiz Sarıbay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38