banner28

Sarıbay adaylığını açıkladı

27 Aralık’ta yapılacak olan CHP il kongresi için resmen adaylığını açıklayan mevcut il başkanı Cengiz Sarıbay, “İl başkanı seçildiğimde partimize daha büyük bir il binası kazandıracağım” vaadinde bulundu

Sarıbay adaylığını açıkladı

27 Aralık’ta yapılacak olan CHP il kongresi için resmen adaylığını açıklayan mevcut il başkanı Cengiz Sarıbay, “İl başkanı seçildiğimde partimize daha büyük bir il binası kazandıracağım” vaadinde bulundu

14 Aralık 2015 Pazartesi 15:33
 Sarıbay adaylığını açıkladı

1 Kasım seçimleri öncesinde genel merkeze istifasını sunan CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva’nın yerine atanarak il başkanı olan Cengiz Sarıbay, 27 Aralık’ta gerçekleşecek olan CHP il kongresine resmen aday olduğunu açıkladı. Büyük bir kalabalığın katıldığı adaylık açıklamasında partililer il binasına sığmadı. Haliyle adaylık açıklamasını bina girişinde gerçekleştiren il başkanı Cengiz Sarıbay, “seçildiğimde bu kalabalık daha da büyük olacak. Seçilirsem bu partiye tüm partilinin sığabileceği bir il binası kazandıracağım” diyerek kongre öncesinde partililere ilk vaadini açıkladı.

 
İl binası girişinde adaylık açıklamasını gerçekleştiren CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a destek olmak için parti muhalifleri eski il başkanı Yalçın Kuşkan, eski milletvekilleri Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya ve Hurşit Güneş haricinde tüm partinin önde gelen isimleri katıldı. İlçe başkanları ve partilinin akın ettiği açıklamada Cengiz Sarıbay’ın en büyük destekçisi 40 yıllık eşi Nurdan Sarıbay ve ailesi de yer aldı.

 

ELİTİST DEĞİLİM
Alkışlar eşliğinde açıklamasına başlayan il başkanı Cengiz Sarıbay, “Cengiz Sarıbay kimdir? Cevabı net bir şekilde ortadadır. Cengiz Sarıbay sizlersiniz. O sürekli sizinle olan birisi. Gün içinde her zaman her an ulaşabileceğiniz bir il başkanı, bir dost, bir ağabey ve bir CHP sevdalısıdır. Sürekli Cengiz Sarıbay’a muhalif partililer eleştirilerde bulunur. Mesela ‘elitist’ derler bize. Ben okuma-yazma bilmeyen bir ailenin çocuğuyum. Elitist halka yüksekten bakandır. Cengiz Sarıbay sürekli halkla olan ve halkın içinden gelen biridir.

 

PARTİNİN KARA KUTUSUYUM
Cengiz Sarıbay, partiye ailesi ve eşi ile birlikte 40 yıl hizmet etmiştir. Sarıbaylar olarak sülalecek bu partiye her şeyimizi vermişizdir. Cengiz Sarıbay olarak bu partiden hiçbir şey almadım, hiçbir şey beklemedim. Bir şeyde beklemiyorum. Bir il başkanlığı ötesinde yıllarca partinin hamallığına talip oldum. Ben bu partiye hiç küsmedim. Kaç seçim kaybetsem de küfür etmedim, ettirmedim. Ben tüm halkı CHP ile bütünleştirmeyi hedefliyorum. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım, yapmayacağım. Ben bu partide yıllarca olan biten her şeyi biliyorum. Ben bu partinin kara kutusuyum.

 

ÖNCE BEN DÜRÜST OLACAĞIM
Cengiz Sarıbay olarak bu dakikadan sonra bu partiye ihanet eden ve başka partiye çalışan hiç kimseyi affetmeyeceğim. Eşim dahi herkes otoriter olarak görüyor. Otoriter falan değilim. Bu işin ahlakı bu. Bu partide kimseye bedava kabadayılık yaptırmayacağım. Önce ben dürüst çalışacağım sonra aynı dürüstlüğü partililerden bekleyeceğim. CHP olarak halka ineceğiz, önce halk ile buluşmamız gerekiyor. Bu partiyi halka sürükleyen programlar yapacağız. Seçilirsem yeni yönetime gelen arkadaşlarıma güveniyorum. En iyi şekilde dizayn edilmiş yeni bir yönetim oluşturacağım.

 

CENGİZ SARIBAY KİMDİR?
1987 yılından bu güne İzmit’te genel seçimlerde başarı sağlayamadık. 1 Kasım seçimlerinde il geneli olarak partinin aldığı oy yüzdesinin gerisinde kaldık. Parti olarak kurulmuş komisyonlarımıza yeni birimler ve yeni komisyonlar oluşturacağız. Sadece İzmit’e bağımlı çalışmayacağız. 12 ilçede CHP’nin yeni başarıları elde etmesi için partiyi el birliği ile gençleştireceğiz. Bu partiye kimsenin küsmeye hakkı yok. Bu partiye bir kişinin küsme hakkı varsa o da Cengiz Sarıbay’dır. Bu partiye ne kadar hakkım varsa hepsi helal olsun. Cengiz Sarıbay öyle kolay olunmuyor. Cengiz Sarıbay genel merkeze bağlı ve genel merkeze yeni bir başkan ihtiyacı duymayan bir il başkanıdır. Buraya katılan  herkese gözlerindeki ışıklı desteği için teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

Son Güncelleme: 14.12.2015 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38