banner28
banner23
banner36

SBÜ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDEN "EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ"  

Dünya Sağlık Örgütü 2022 EMZİRME İÇİN ADIM ATIN! EĞİTİN VE DESTEKLEYİN Teması çerçevesinde 

SBÜ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDEN "EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ"  

Dünya Sağlık Örgütü 2022 EMZİRME İÇİN ADIM ATIN! EĞİTİN VE DESTEKLEYİN Teması çerçevesinde 

05 Ekim 2022 Çarşamba 11:22
SBÜ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDEN "EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ"   

 Dünya Sağlık Örgütü 2022 EMZİRME İÇİN ADIM ATIN! EĞİTİN VE DESTEKLEYİN Teması çerçevesinde Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler , "Bebek Dostu" hastane ünvanı na sahip olan SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olması nedeniyle, Personelimize yönelik eğitim yapılırken, Ali kahya yerleşkesinde emzirme ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu.  anne ve anne adaylarına emzirme hakkında bilgi verildi.

 

 

Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için şart koşmakta ve her yıl ekim ayının ilk haftasını "Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlamaktadır. Son yıllarda Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları ve bütün sağlık personelinin çabalarıyla ülkemizde ilk 6 ay sadece anne sütü verme ve emzirme oranları giderek artmaktadır.

Anne sütü; yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen en doğal, en taze, en ekonomik besin olma özelliğine sahiptir. Bebekler 6.aydan sonra da ek besinlerle beraber 2 yaş ve üzerine kadar emzirilmeye devam edilmelidir.

Özellikle yaşamın ilk altı ayında beslenmenin sadece anne sütü ile gerçekleşmesi, anne ile bebeğin sağlığı üzerinde çok özel biyolojik ve duygusal bir etkiye sahiptir. Anne sütü, bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan protein, yağ, vitamin gibi her türlü besin değerini içeren ideal besin kaynağıdır. İçindeki koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlardan korur. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen kolostrum (ağız sütü) bebeğin ilk aşısı niteliğinde olup, yüksek protein ve vitamin içeriği ile bebeğin beslenmesini sağlayarak ishal, soğuk algınlığı, öksürük gibi hastalıklara karşı korur. Anne sütü ile beslenen çocuklarda "aşırı şişmanlık, şeker hastalığı, damar sertliği, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, bronşit, ishal, astım, alerji ve psikolojik rahatsızlıklar" daha az görülür. Anne sütü alan bebeklerde kanser görülme oranının daha düşük olduğu bilinmektedir. Emzirilen bebeklerde pişik, karın ağrısı ve kabızlık daha az oluşmaktadır. Nedensiz bebek ölümlerini azaltır. Emzirme, annelerde doğum sonu kanamalarını azaltır. Meme kanseri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri gibi kanserlerden kısmen korur.

Anneler doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında hem aileleri ve toplum tarafından hem de sağlık sistemi tarafından desteklenmelidir. Bu nedenle amacımız emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi ve yapay beslenmenin çocuk sağlığı üzerine olumsuz etkilerinin halkımıza duyurulması ve annelerimizin bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38