banner28

SEDAŞ’A ANKARA MÜDAHALESİ…

Bakan Işık’ın başkanlığında yapılan toplantıda Kocaeli’nin elektrik sorunları masaya yatırıldı

SEDAŞ’A ANKARA MÜDAHALESİ…

Bakan Işık’ın başkanlığında yapılan toplantıda Kocaeli’nin elektrik sorunları masaya yatırıldı

16 Nisan 2015 Perşembe 11:53
 SEDAŞ’A ANKARA MÜDAHALESİ…

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKKÖK İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü ve SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven’in katılımlarıyla Ankara’da toplantı yaptı.Kocaeli’deki elektrik yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda, kentte yaşanan elektrik sorunları da irdelendi.

SEDAŞ uyarıldı: Yetersiz alt yapılar yenilenecek, bakımlar aksatılmayacak

Dağıtım şirketinin özellikle kış aylarında kent halkını sıkıntıya sokan yaklaşımlarından rahatsız olan il yöneticileri ve EPDK, SEDAŞ yönetimini uyardı. Toplantıda, şebeke alt yapısının güçlendirilmesi ve sistemdeki en riskli alanların, kör noktaların belirlenerek 2015 yılında ivedilikle yenilenmesi kararı alındı.Işık, talimat verdiArıza, onarım ve bakım faaliyetlerinin de konuşulduğu görüşmede Bakan Işık, bu konuda tespit edilen yetersizliklerin  SEDAŞ tarafından takviye arıza onarım ekipleriyle giderilmesi talimatı verdi.Trafoların periyodik bakımlarının düzenli yapılması,  kritik noktalarda havai hatların yer altına alınması gerektiğinin ifade edildiği toplantıda, eski ve bakımsız panoların  bu yıl yenilenmesi benimsendi.Toplantıda ayrıca, Kocaeli’nde bulunan toplam 25 bin ağaç direğin 2015 yılı içerisinde yenileriyle değiştirilmesi kararı alındı.

Vatandaşı bilgilendirmek şart…

Kocaeli’ndeki arıza bildirim ve bilgilendirme sisteminin yetersiz olduğunun tespit edildiği toplantıda, kentteki vatandaşların elektrik arızalarına karşı anlık olarak bilgilendirilmesi vurgusu yapıldı. SEDAŞ’ın arıza sistemi için kullandığı ALO 186 hattında çalışan personelin kriz zamanlarında takviye edilmesi ya da bu hizmetin TEDAŞ veya EPDK’ ya devredilmesi seçenekleri gündeme geldi.

Son Güncelleme: 16.04.2015 23:56
Anahtar Kelimeler:
SEDAŞ’AANKARAMÜDAHALESi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38