Şehir Tiyatroları, 2 Ekim’de perde diyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ekim ayında perdelerini açmaya hazırlanıyor

Şehir Tiyatroları, 2 Ekim’de perde diyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ekim ayında perdelerini açmaya hazırlanıyor

09 Eylül 2014 Salı 13:14
Şehir Tiyatroları, 2 Ekim’de perde diyecek
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 18. sezonuyla yeniden sahnelere çıkmaya hazırlanıyor. Düzenlediği basın toplantısıyla tiyatro çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, yeni sezonun ilk perdesiniDürrenmatt’ın “V. Frank” adlı oyunuyla 2 Ekim’de açacaklarını söyledi.  Mehmet Çevik, “Yeni oyunlarla merhaba demeye devam edeceğiz. 23 Ekim’de yeni bir oyun olan Sait Karaçorlu’nun “Şair” oyunuyla sahneye çıkacağız” dedi. Mehmet Çevik tiyatro olarak pişmaniye ve simitten sonra Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en iyi markası olduklarını ifade etti.   

KIL ÇADIRLARIN DÜŞÜ RÜŞTÜNÜ İSTAPLADI

Genel Sanat Yönetmeni Çevik, “Yalancı ve Çıkmaz Sokak Çocukları bu maratona eşlik edecekler. Küçük sahnemize yeni oyunumuz “Baş Belası” aralık ayında merhaba diyecek. Gençlik oyunumuz “Kıl Çadırların Düşü” ise kentlilik ve kent bilincini oluşturma çabasına katkı sunanların şimdiden itibarı anlamıyla kentimizin dışında davetler alarak rüştünü ispatladı. Geçen sene oyun üretim sayımız ve seyirci sayımızla ülkemiz üstü bir performansla, katıldığı festivaller ve turnelerle saygınlığı herkes tarafından takdir edilen tiyatromuz, yeni sezonda da bu sayıların ve hedeflerin üstüne çıkacaktır” dedi.         

YENİ PROJELER

Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, yeni dönemdeki projelerinden şu şekilde söz etti; “40 DURAK 40.000 kilometre TREN TİYATRO”; (Devlet Demir Yollarıyla ortaklaşa yapılması düşünülen proje). Bu proje ile uluslar arası ve ulusal tiyatronun gündemine; nitelikli çalışmayla ve hak edişle oturabilmek, kentin ve tiyatronun marka değerini oluşturmak ve arttırabilmektir. Sürükleyici olan sadece tiyatromuz değil bu projenin gerçekleşmesi için baş öğe Büyükşehir Belediyemizdir. Yaklaşık 20 kentte mayıs ayı başı sezon bitimi itibariyle müfredatı daha önce tiyatromuz tarafından hazırlanmış bir çalışma programı dahilinde tiyatro atölyeleri açmayı düşünüyoruz. Akademik Tiyatro Festivali oluşturacağız. Tır Tiyatrosu ile köyleri tiyatroyla buluşturacağız. Sekapark tiyatro tüm kentimizin ortak kullanım alanı olan bu bölgede sanatsal etkinliklerin estetik bir sahne ile beraber paylaşıma açılması planlıyoruz. Konservatuarların, üniversitelerin tiyatro bölümleriyle işbirliği kurup okullarında başarılı ve kendi öğretim üyeleri tarafından seçilmiş bütün okullar toplamında 10 kişiye; 200-250 TL aylık burs vermeyi amaçlıyoruz. Sanal ortamda 1500 oyunluk veri tabanı oluşturmayı ve Altı Nokta Körler Derneği için işitsel kitap kayıtları yapmayı hedefliyoruz.” Öte yandan Şehir Tiyatroları geçen sezon 5 çocuk, 17 tane de yetişkin oyunu sergiledi. Bu oyunları yaklaşık 90 bin seyirci izledi.

YENİ SEZON OYUNLARI 

1-            Çıkmaz Sokak Çocukları

2-            Şair  

3-            V. Frank

4-            Kıl Çadırların Düşü (Akçakoca)

5-            Kafesten Bir Kuş Uçtu

6-            Töre

7-            Kurdela Ya Da Artı Sonsuz

8-            Dönemeç

9-                Zümrüd-ü Anka

10-              Beyaz Tay

11-              Sevgi Çemberi

12-              Yusufçuk

13-              Gişe

14-              Dişi Horoz

15-              Eski Fotoğraflar

16-              Yüreğime Kar Yağıyor

17-              Yalancı

Son Güncelleme: 10.09.2014 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38