banner28
banner23
banner36

Şehir Tiyatroları perdelerini açtı

Şehir Tiyatroları, Nazım Hikmet’in yazdığı ‘’Ferhad ile Şirin’’oyunuyla yeni sezonu açtı.

Şehir Tiyatroları perdelerini açtı

Şehir Tiyatroları, Nazım Hikmet’in yazdığı ‘’Ferhad ile Şirin’’oyunuyla yeni sezonu açtı.

04 Ekim 2015 Pazar 12:30
Şehir Tiyatroları perdelerini açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, SDKM’de oynadığı ‘’Ferhad İle Şirin-Mehmene Banu ve Demirdağ Pınarının Suyu’’ oyunuyla perdelerini açtı. Nazım Hikmet’in yazdığı ve bu topraklarda yaşanmış tüm sevdalara adanan oyunu Levent Suner yönetti. Şehir Tiyatroları, ekim ayında 8 ayrı oyunla daha tiyatro severlerin karşısında olacak.

 

DİRİLİŞ EKİBİ DE OYUNU İZLEDİ

Oyunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Diriliş Ertuğrul dizisinin Halime’si Esra Bilgiç ile Cengiz Coşkun, Cavit Çetin Güner ve tiyatroseverler izledi. İzleyicilerden tam not alan oyun konusu şöyle; ‘’Erzen kentinin kadın hükümdarı Mehmene Bânu, kız kardeşi Şirin için bir köşk yaptırıyor. Köşkü süsleme işini o yörenin en usta süslemecisi (nakkaş) Ferhad'a veriyorlar. Ferhad, çalışırken Şirin'i görürüyor ve ona âşık oluyor. Mehmene Bânu da Ferhad'ı seviyor. Bu nedenle Şirin'le evlenmesini istemiyor. Bu arada halk susuzluktan hastalanıyor ve su olmadığı için ölümler meydana geliyor.

 

FERHAD DAĞI DELDİ

Mehmene Banu, Ferhad ile Şirin’in aşkını şarta bağlayarak kabul edeceğini bildirir. Eğer Ferhad bu dağı deler ve şehre suyu ulaştırırsa aralarından çekilecektir. Halkını susuzluktan kurtarmak için Ferhad’a halk da yardım etmektedir. Olay Ferhad ile Şirin’in aşkından çıkıp, köye su ulaştırmak için yaşam savaşına dönmüştür.’’

 

OYUNUN KÜNYESİ

Yazan: Nazım Hikmet, Yöneten: Levent Suner, Dekor Tasarım: Behlül Dane Tor, Kostüm Tasarım: Duygu Çakır, Müzik: Murat Gedikli, Işık Tasarım: Cafer Yiğiter, Dramaturg: Elif Çongur, Hareket Düzeni: Ferdi Yıldız, Yönetmen Yardımcısı: Arzu Bigat Baril. Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, Çağrı Mengüç, Çiğdem Benli, Aydın Sigalı, Tarık Keskiner, Ufuk Aşar, Fatih Sevdi, Ferdi Yıldız, Ozan Şahin, Nuri Karadeniz, Mehmet Beyazıt, Senem Akman, Nursel Çeliktürk, Sarper Saydam, Dilara Yazaroğlu, Azer Şelte, Onur Serimer, Cansu Cengiz, Tamer Gültekin.

Son Güncelleme: 04.10.2015 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38