Soğukta kimse aç ve açıkta kalmasın

Zabıta ekipleri soğuk havada sokakta kimse kalmasın diye görev yapıyor

Soğukta kimse aç ve açıkta kalmasın

Zabıta ekipleri soğuk havada sokakta kimse kalmasın diye görev yapıyor

01 Ocak 2016 Cuma 13:43
Soğukta kimse aç ve açıkta kalmasın
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ile birlikte kentimizi de etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile beraber teyakkuza geçti. Yolların açık kalması için gece gündüz çalışmaları sürdüren Büyükşehir, sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşların mağdur olmaması için de sürekli devriye atıyor.

 

SÜREKLİ DEVRİYE ATILIYOR

Kocaeli’de soğuk hava ve kar yağışı kimsesiz ve evsiz vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için kent genelinde sürekli devriye atıyor. Ekipler, köprü atları, bankamatik köşeleri, hastane acilleri gibi noktaları yaya ve araçlı ekiplerle dolaşıyor.

 

ARANABİLECEK NUMARALAR

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta kalmak zorunda kalan vatandaşları tespit edince, Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi ve diğer kurumlara ulaştırıyor. Vatandaşlara da çağrıda bulunan ekipler, dışarıda gördükleri mağdur vatandaşlar için Büyükşehir Çözüm Masası’nın 441 11 41 veya 153 Zabıta numarasını aramalarını istedi.

 

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞA YARDIM

Kısmi görme engeli Recep Açıkgöz adlı 1961 doğumlu vatandaşımız da Yeni Turan Mahallesi’nde kiralık  bir evde yaşamaktaydı. Kaldığı evde baca tıkalı olduğundan ve diğer ısınma imkanlarına erişemediğinden soğukta kalan Recep Açıkgöz’ün imdadına Büyükşehir Zabıtası yetişti. Zabıta görme engelli vatandaşı evinden alarak, Barınma Merkezi’ne ulaştırdı. Barınma Merkezi’nde kendisiyle yakından ilgilenildi ve kabulü yapıldı. Recep Açıkgöz, soğuk havaların düzelmesine kadar merkezde kalacak.


Son Güncelleme: 01.01.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38