Suriye yardım kolileri yola çıktı

Bilgi Evleri, suriyeli kardeşleri için 132 koli gıda ve 329 koli giyim malzemesi topladı

Suriye yardım kolileri yola çıktı

Bilgi Evleri, suriyeli kardeşleri için 132 koli gıda ve 329 koli giyim malzemesi topladı

18 Şubat 2014 Salı 11:51
Suriye yardım kolileri yola çıktı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanındaki en prestijli projelerinden biri olan Bilgievleri’nin Suriyeli çocuklar için topladığı yardım kolileri adresine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

12 BİLGİ EVİNDEN

ADEP (Aile ve Değerler Eğitimi Projesi)’in Ocak ayında işlenen yardımlaşma temasından hareketle yola çıkan Bilgievleri öğrenci ve velileri, bir ay boyunca tiziz bir çalışma yürüttü. Giyim ve gıda kategorisindeki yardımlar 12 noktada hizmet veren Bilgievlerininöğrenci ve velilerinin gönüllü çalışmaları ile toplandı.

 

GIDA ve GİYSİ KOLİLERİ GÖNDERİLDİ

Suriye’de zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren çocuklara yönelik düzenlenen kampanya ile toplanan yardımlar, her bilgievinde ayrı ayrı tasniflenip kolilendi. Toplanan 132 koli gıda ve 329 koli giyim malzemesi Suriyeli çocuklara ulaştırılmak üzere, geçtiğimiz hafta kargoya verildi. Kuru gıda ve atkı, bere, eldiven gibi kışlık kıyafetlerden oluşan yardımlar sahiplerine ulaştığında yüzlerce çocuğu sevindirecek ve onların en temel ihtiyaçlarını karşılayacak.

 

SOSYAL SORUMLULUĞU ÖĞRENİYORLAR

Küçük yaşlarda ailede ve okullarda aldıkları eğitimlerle yardımlaşma kavramıyla tanışan çocuklar hayata geçirdikleri kampanya ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Bilgievi koordinatörleri “Bilgievi öğrencilerimize aile değerleri ve sosyal sorumluluk ile ilgili kavramları teorik olarak öğrettikten sonra o konuda deneyim yaşayabilecekleri projeler uygulatıyoruz. Ailelerden aldığımız geri bildirimlerde bu tür projelerin çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu, çocukların sosyal sorumluluk duygularını geliştirdiği ve onları duyarlı hale getirdiğini gözlemliyoruz. Bilgievlerinin en önemli işlevlerinden biri de, topluma faydalı, erdemli insanlar yetiştirmektir.” dedi.

Son Güncelleme: 18.02.2014 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38