Tablo güzelliğinde köy yolları

Artık Kocaeli’nin her köşesinde usta bir ressamın fırçasından çıktığı belli olan tablo güzelliğinde köy yollarımız, köy grup yollarımız var

Tablo güzelliğinde köy yolları

Artık Kocaeli’nin her köşesinde usta bir ressamın fırçasından çıktığı belli olan tablo güzelliğinde köy yollarımız, köy grup yollarımız var

27 Şubat 2014 Perşembe 12:24
Tablo güzelliğinde köy yolları
 Ulaşımda sürücü ve yolcuların keyifli bir şekilde yol almasını sağlamak, kentin her köşesindeki yolları otoyol standardına kavuşturmak için çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy yolları ve köy grup yollarına ayrı bir önem veriyor. ‘’Yol medeniyettir’’ prensibinden yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, tablo güzelliğinde köy yollarını hayata geçiriyor.

 

ULAŞAMADIĞIN YER SENİN DEĞİLDİR

Bir zamanlar kış aylarında çukurdan ve çamurdan geçit vermeyen köy yolları, artık yemyeşil ağaçlar arasında, pırıl pırıl bir asfalt üzerinde sürüş keyfi veriyor. Yoğun bir nüfusun yaşadığı ve her gün binlerce kişinin köyden kente çalışmaya ve okumaya geldiği şehrimizde, özellikle köy grup yolları ayrı bir önem taşıyor. ‘’Ulaşamadığın yer senin değildir’’ anlayışıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, 2004 ile 2013 yılları arasında sıcak asfalt, soğuk asfalt ve stabilize olarak bin 300 kilometre uzunluğunda köy grup yolunu hayata geçirdi. Büyükşehir’in yaptığı köy yolları birbirine eklendiğinde Türkiye’yi bir ucundan bir ucuna kat ediyor.

 

KENTTE NE VARSA KÖYDE DE VAR

‘’Kentte ne varsa köyde de olacak’’ diyerek yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatlarıyla harekete geçen Fen İşleri, Kocaeli genelindeki köylerde ‘’yol hamlesi’’ başlattı. 2004 yılında başlayan bu hareket, bugün tertemiz ve pırıl pırıl köy yollarıyla, otoyol kalitesinde köy grup yollarıyla, parke döşenen köy içi yollarıyla meyvesini vermeye başladı. Titizlikle işlenen köy grup yolları, bugün görenlere usta bir ressamın fırçasından çıkmış tablo güzelliği sergiliyor. Artık Kocaeli’nin her köşesinde kentten köye göçü kolaylaştıracak tertemiz yollar, sürüş keyfi veren grup yolları ve tertemiz köylerimiz bulunuyor.

 

Kandıra ilçesi Kerpe Köyü yolu;

Kocaeli’nin tatil cenneti Kandıra’nın Kerpe Köyü’ne giden bu yolun eski hali turizm kentine hiç yakışmıyordu. Yaz aylarında binlerce aracın üzerinden geçtiği yolu genişleten ve otoyol standartlarına taşıyan Büyükşehir, kentin turizmine çok önemli bir katkı sağladı.

 

 

Gölcük ilçesi İhsaniye-Selimiye-Lütfiye-Sofular arası;

Gölcük ilçesinin İhsaniye, Selimiye, Lütfiye, Sofular arasındaki 14 kilometre uzunluğundaki grup yolunda 49 bin 500 ton asfalt kullanıldı. Taş duvarlar, yol levhaları ve yol çizgileriyle tamamlanan yol, adeta bir tablo güzelliğine ulaştı.

 

Karamürsel ilçesi İhsaniye-Hayriye arası;

Karamürsel ilçesinin İhsaniye ve Hayriye köyleri arasındaki köy grup yolunda Fen İşleri’ne bağlı ekipler tarafından hummalı bir çalışma yapıldı. 2 kilometrelik yolda bugün pırıl pırıl bir asfalt üzerinde ve doğa harikası bir manzarada yol almak mümkün.

 

Son Güncelleme: 27.02.2014 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38