banner28
banner23
banner36

Tacizci polisin davası 13 Ekim'e ertelendi

Polis memuru Şenol İ.’nin Polis lojmanlarında komşusu olan meslektaşının 8 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi.

Tacizci polisin davası 13 Ekim'e ertelendi

Polis memuru Şenol İ.’nin Polis lojmanlarında komşusu olan meslektaşının 8 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi.

06 Ekim 2015 Salı 12:08
 Tacizci polisin davası 13 Ekim'e ertelendi

Geçtiğimiz yıl 11 Haziran tarihinde, evli ve iki çocuk babası olan polis memuru Şenol İ. (40), kendisi gibi Kocaeli’de bulunan bir polis lojmanlarında ikamet eden meslektaşının 8 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Olayın ardından sanık hakkında Kocaeli 5. Asliye Mahkemesi’nde görülen davanın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verilmişti. Davanın görülen duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. Cumhuriyet Savcısı’nın verdiği mütalaaya göre; polis memuru sanık Şenol İ.’nin çocuğa cinsel istismar suçunu işlemesi ve çocuğun psikolojisinin bozulması nedeniyle en az sekiz yıl ceza alacak.

“OYUN OYNARKEN BİZİ İZLİYORDU”

Güvenlik tedbirlerinin alındığı ve çok sayıda polis memurunun eşlik ettiği duruşmaya geçtiğimiz duruşmada serbest bırakılan sanık Şenol İ. katılmazken, vekili Av. Hüseyin Acurman, davacı tarafta ise mağdur çocuğun annesi N.A., babası H.A. ve vekilleri Av. Özgür Üstündağ hazır bulundu. Duruşmada sanık ile mağdurun yaşadığı lojmanda ikamet eden iki çocuk tanık olarak dinlendi. Çocuklar olaya birebir şahit olmadıklarını ancak sanık Şenol İ.’nin çocuklarıyla arkadaş olmaları sebebiyle gerçekleştirdikleri diyaloglarda sanığın kız çocuklarını eve davet ettiğini ve oyun oynarlarken sanığın kendilerini hep izlediğini söyledi.

SAVCI EN AZ 8 YIL İSTEDİ

Mahkemede sanık vekili Av. Hüseyin Acurman tanık kız çocuklarının ifadelerini kabul etmezken davacı vekili Av. Özgür Üstündağ ve mağdur çocuğun annesi de suçlu sanığın cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Mahkemede mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, çocuğa cinsel istismar suçunun gerçekleştiğinin anlaşıldığı, suçun birden fazla gerçekleştiğinin anlaşıldığı ve mağdur çocuğun psikolojisinin ağır derecede bozulması nedeniyle sanığın cezalandırılmasını yönünde beyanını verdi. Savcının görüşüne göre polis memuru sanık Şenol İ. en az 8 yıl hapis cezası alacak. Cezasının üst sınırı ise suçu kaç kez işlediğine göre tespit edilecek.

13 EKİM’E ERTELENDİ

Cumhuriyet Savcısı’nın beyanını vermesinin ardından sanık avukatı Acurman, savunma için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti Acurman’ın talebini kabul ederek bir sonraki duruşma için 13 Ekim tarihini belirledi.

Son Güncelleme: 07.10.2015 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38