Tansu Say gözyaşlarıyla uğurlandı

Kocaeli Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Tansu Say yakalandığı amansız lösemi hastalığına yeni düşerek yaşamını yitirdi. Say KOÜ’de gözyaşları ile uğurlandı.

Tansu Say gözyaşlarıyla uğurlandı

Kocaeli Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Tansu Say yakalandığı amansız lösemi hastalığına yeni düşerek yaşamını yitirdi. Say KOÜ’de gözyaşları ile uğurlandı.

02 Aralık 2015 Çarşamba 15:15
 Tansu Say gözyaşlarıyla uğurlandı
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Prof. Dr. Abdurrahman Tansu Say bir süredir lösemi tedavisi gördüğü hastanede yaşamını kaybetmesi üzerine bugün KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Salonunda anıldı. Bilindiği üzere Prof. Dr. Tansu Say'a ilik nakli yapılmış ve bir süredir lösemi tedavisi görmekteydi. Ancak dün gelen kötü haberle KOÜ'yü yasa boğan Say, KOÜ öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından son kez anıldı. KOÜ Rektörü Saadettin Hülagü önceden belirlenmiş bir YÖK toplantısına katıldığı için, anma programına katılamadı. Sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanan Say'ın ardından gözyaşları adeta sel oldu. Say'ın cenazesi bugün Şakirin Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Say'ın cenazesine katılmak isteyen öğrenci ve hocalar için KOÜ tarafından otobüs kaldırıldı.
 SAY İÇİN SAYGI DURUŞU
KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu salonunda gerçekleştirilen anma töreni, hayatını kaybeden KOÜ'nün sevilen hocası Prof. Dr. Tansu Say için saygı duruşuyla başladı. Daha sonra mesai arkadaşları ve öğrencileri tarafından teker teker konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmalardan hayatını kaybeden Prof. Dr. Tansu Say için KOÜ öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Ramazan Şahan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okuması gerçekleştirdi.Programda bir konuşma yapan KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Selam Aziz Erden, "Kusura bakmayın konuşamıyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Birazdan öğrencilerinin söylediklerinin duyunnca ne kadar değerli bir hocamızı kaybettiğimizi anlayacaksınız" dedi.
GÜZEL ŞEYLER BIRAKTI
KOÜ Fizik Bölümünden Prof. Dr. Nalan Özkan Güray ise, "Kendisi duruşuyla ve fikirleriyle her zaman öncü olan bir hocamızdı. Geçen hafta kendisiyle telefonda konuştuğumuzda her şeyin iyi gittiğini söylemişti. Dün gelen haberle şok oldum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. Hayatını kaybeden Prof. Dr. Tansu Say'ın asistanı İbrahim Ayvaz, "Her insanın hayatında önemli insanlar vardır. Benim içinde Tansu hocam böyleydi. Gerçek anlamda bir eğitimci olan Tansu Hocamız açık fikirli bir insandı. Ben ailemin yanında hocamla konuştuğum kadar rahat konuşamazdım. Hocamız arkasında güzel şeyler bıraktı" şeklinde konuştu. İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın, "Sözün bittiği yer. En fazla Tansu hocayla birlikte ben oldum. 15 yıl beraber çalıştık. Sevilen biriydi, bıkmadan usanmadan öğrencilerine bir şey ler anlatıyordu. 15 yıl boyunca kardeş gibi yaşadık, ruhu şad olsun. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.12.2015 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38