Tarhan’dan coşkulu proje tanıtımı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan’ın proje tanıtım toplantısı, İzmit Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti.

Tarhan’dan coşkulu proje tanıtımı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan’ın proje tanıtım toplantısı, İzmit Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti.

02 Mart 2014 Pazar 15:44
Tarhan’dan coşkulu proje tanıtımı
 Büyük bir görsel şölen eşliğindeki tanıtım toplantısına CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın da katıldı. Tanıtıma ayrıca CHP’nin ilçe belediye başkan adayları, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, çok sayıda dernek ve sendika temsilcisi de katıldı. CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun, programın başlamasından bir süre sonra salona geldiler.

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın ve beraberindekiler, İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve eşi Ülkü Kuşkan, Büyükşehir Adayı Tahsin Tarhan ve oğlu Kayhan Tarhan, Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Kartepe İlçe Başkanı Başar Değer, il yöneticisi Asude Fırat Özkan tarafından Abdurrahman Yüksel Caddesindeki il binası önünde karşılandı. Kısa süre parti binasında sohbet eden Karayalçın ve parti yöneticileri daha sonra Yürüyüş Yolu’ndan yürüyerek  tanıtım toplantısının yapılacağı İzmit Halk Eğitim Merkezi salonuna gittiler.

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, projeye katkı sunanlara teşekkür ederken, Türkiye ve Kocaeli’deki en önemli CHP projesinin kente çöreklenmiş AKP zihniyetini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Daha sonra tezahüratlar arasında kürsüye çıkan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, “Sizlere sunduğumuz bu projeler, her biri kendi alanında uzman, vizyon sahibi, ufku geniş kişilerin ortam ürünüdür. Biz bu kenti ortak akılla yöneteceğiz. Bu kentteki tüm kurumların belediye yönetimine katkı vermelerini istiyoruz” ifadesini kullandı.

TARHAN’IN PROJELERİ

-Kocaeli’ye ağır ve hantal sanayinin gelmesine izin verilmeyecek.

-Doğal ve endüstriyel afetlerin meydana getirdiği kayıpları en aza indirmek için ön hazırlıklar eksiksiz yapılacak.

-Yaşam alanlarını fay hattından uzaklaştırmak için teşvik sistemi oluşturulacak.

-İlçe merkezleri, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri, sosyal tesisler, hastaneler, okullar, üniversite kampüsleri, spor tesisleri, iskeleler, otogarlar ve havaalanına entegre hafif raylı sistem yapılacak.

-Yüksek yerlere dikey erişim için yamaç asansörleri ve teleferikler yapılacak.

-İzmit Körfezinde kısa mesafeli karşılıklı seyreden deniz motorları.

-Hindi, manda, süt, yoğurt, alabalık, organik sebze ve meyve, fındık, kültür mantarı, ipekböceği, tütün, keten tohumu, sera çiçeği üretimi teşvik edilecek.

-İzmit Pişmaniyesi, Kandıra bezi, Hereke halısı, Karamürsel sepeti, Çenesuyu, İzmit simidi, odun kömürü festivallerle dünyaya tanıtılacak. Yerel ürünleri pazarlayacak Halk A.Ş. kurulacak, kentin çeşitli yerlerine Halk Marketler açılacak.

-Uluslar arası değişim programlarıyla gençlere yerinde yabancı dil öğretilecek.

-At haraları hippoterapi merkezi yapılacak.

-Karayolları ve demiryolu yeraltına alınacak, denizle bütünleşilecek.

-İzmit’te briç ve bilardo, Derince’de çim hokeyi, Körfez’de akvaryum, Dilovası’nda atış poligonu ve avcılık, Gebze’de okçuluk ve atıcılık, Çayırova’da otomobil sporları, Darıca’da yelken ve su sporları, Kandıra’da bisiklet ve motokros, Karamürsel’de güreş ve halter, Gölcük’te sualtı sporları, Başiskele’de tenis, eskrim, dağcılık, Kartepe’de binicilik ve atlıspor kompleksleri kurulacak.

-Karamürsel, Gebze, Körfez ve Kandıra’ya kurulacak rüzgar türbinleriyle elektrik enerjisi üretilecek.

-Yerin altındaki arkeolojik değerler ortaya çıkarılacak.

-Başarılı öğrencilere ücretsiz ulaşım olanağı sağlanacak.

-Sanatçılara özgür ortamlar sağlayarak, atölye, mekan ve malzeme desteği verilecek. 

 

Son Güncelleme: 03.03.2014 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38