TED Koleji'nde görkemli açılış

Türkiye’nin köklü eğitim kurumları arasındaki yer alan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nin Kocaeli’de hizmet vermeye başlayacak 35’inci şubesi, görkemli törenle açıldı

TED Koleji'nde görkemli açılış

Türkiye’nin köklü eğitim kurumları arasındaki yer alan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nin Kocaeli’de hizmet vermeye başlayacak 35’inci şubesi, görkemli törenle açıldı

29 Eylül 2015 Salı 14:00
 TED Koleji'nde görkemli açılış

1928 yılında Ankara da kurulan,87 yıldır eğitim hayatına devam eden ve kaliteli eğitimin öncüsü olan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nin 35’inci şubesi dün görkemli bir törenle hizmete girdi. Başiskele de bulunan ve 25 milyon liraya mal olan kolejin açılışına Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Başiskele Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Koleji Kurucu temsilcisi Nilgün Çelebi katıldı.

ANDIMIZ OKUNDU

Ayrıca TED Koleji yöneticilerinden Murat Çeçen, Atilla Bingöl, Sibel Ateş, Eda Manav, Meriç Fıratlı ve çok sayıda veli de açılıştaydı. .Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, andımızın okunmasıyla devam etti. Salonda büyük bir coşkunun hâkim olduğu törende protokol üyeleri ve öğrenciler hep birlikte andımızı okurken, duygusal anlara neden oldu.

COŞKU FAZLAYDI

Çeşitli gösterilerin olduğu törende TED Koleji Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi’nin ve kolej öğretmenlerinden oluşan koro hep beraber TED Kocaeli Marşını okudu. Kolej Marşının ardından ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Protokol üyelerinin oturduğu TED yöneticilerinin ise ayakta söylediği 10. Yıl Marşı’nda salondaki coşku artarken öğrenciler ellerinde bayraklarla eşlik etti.

İLKELERİMİZ BELLİ

Atatürk’ün ilke ve inkılâplarından vazgeçmeden gençler yetiştireceğiz diyen okul müdürü Handan Yatgın, “Türkiye Cumhuriyetini özümsemiş, bütün insanları kucaklayan gençler yetiştirmek için çalışacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da, çağdaş eğitimi bütün yurda yayma konusunda başarılı çalışmasıyla tanınan TED’in Kocaeli de olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

ÖVÜNÇ KAYNAĞI

Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, “TED Kolejinin ilimizde açılması bizim için övünç kaynağı” şeklinde konuştu. Genel Başkan Selçuk Pehlivanoğlu, ise “Bugün 35. okulumuzu açıyoruz. Seneye Urfa, Sivas ve Elazığ’da da meşalemizi yakacağız. Eğitimin birinci görevi insan yetiştirmek. 35 okulumuza ek olarak üniversitemizi de açtık. Türk Eğitim Derneği olarak tam eğitim bursuyla 10 bin çocuğa ulaşacağız. Evlatlarınızı bize emanet ettiniz.

GÖNÜL YATAĞI

Biz TED’liler her zaman hayal kurardık. Biz yoksullar içinde adaletli bir eğitim olan vatan hayal ediyoruz. Ülkemizde bayrağımız toprağımız tek olan, farklılıkların ayrıştırma değil zenginlik olan bir vatan hayal ediyoruz. Anaların ağlamayacağı bir vatan hayal ediyoruz. Bizim simgemiz meşaledir. TED Koleji’nin gücü petrol yağından değil, gönül yağından gelir” dedi. Açılış pastasının kesilmesinin ardından okul yöneticileri ve protokol üyeleri hep beraber okulu gezdi.

18 BİN METREKARE

18 bin metrekarelik arsada, 14 bin metrekare kapalı alana sahip TED Kocaeli Koleji’nin dev kompleksi toplam 9 ayda tamamlandı. Sosyal aktivitelere de büyük önem veren TED Koleji’nde bir yüzme havuzu, 141 kişilik seyirci tribünü olan bir kapalı spor salonu ve 286 seyirci kapasiteli bir konferans salonu, açık çok amaçlı spor sahası bulunuyor.

KADEMELİ BÜYÜME

Okulun kurucu temsilciliğini TED Koleji mezunu olan Nilgün Çelebi üslenecek. Kolej önümüzdeki yıl, ilkokul 1.2.3.4 ve ortaokul 5. ve 6. sınıf düzeylerinde öğrenci kabul edilecek. TED Kocaeli Koleji’nin lise kısmı ise 2018- ¬2019 eğitim¬ öğretim yılında, 8. sınıflar mezun olduktan sonra kademeli olarak faaliyete geçecek ve ilk yılında sadece 9. sınıf düzeyinde öğretime başlanacak.

Son Güncelleme: 01.10.2015 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38